Pár zemřel v Egyptě podobně náhle jako Kramné. Teď už se konečně ví proč

John Cooper (69) a jeho manželka Susan (63) pobývali v pětihvězdičkovém all-inclusive hotelu jménem Steigenberger Aqua Magic v Hurghadě. Pohodová rodinná dovolená s dcerou a vnoučaty se ale změnila v nepředstavitelnou tragédii poté, co při pobytu v luxusním hotelu starší manželé z Velké Británie vážně onemocněli a během pouhých pár hodin oba zemřeli, informoval britský deník The Mirror.

Tragédie se stala v roce 2018, ale až nyní probíhá vyšetřování na radnici ve městě Blackburn v Anglii. Při prvním slyšení vypovídala dcera páru Kelly Ormerodová (46), která řekla, že její rodiče byli fit a zdraví, když v srpnu 2018 opouštěli svůj domov. John byl stavitel a rád sportoval a střílel, zatímco Susan se rok před svou smrtí zúčastnila běžecké soutěže. 21. srpna 2018 ale oba začal trápit těžký průjem a přidalo se zvracení. O pár hodin později byli oba mrtví.

Záhadný zápach

Na pokoji s babičkou a dědou bydlela i vnučka páru Molly Ormerodová, které v té době bylo 12 let. Molly při vyšetřování uvedla, že se v pokoji objevil "silný kvasnicový zápach" poté, co byla den předtím upravena klimatizační jednotka.

V časných hodinách 21. srpna Molly požádala, aby ji prarodiče odvedli k matce, která bydlela na jiném pokoji s mladšími dětmi. Dívka měla podrážděný žaludek a říkala, že ze zápachu v pokoji jejích prarodičů se jí dělá špatně.

[chooze:article;value:527301]

​Když John pustil Molly z pokoje, což bylo kolem jedné hodiny ráno, tak podle Kelly vypadal v pořádku a nejevil žádné známky nemoci. Ráno ovšem prarodiče nepřišli na snídani a Kelly je proto šla zkontrolovat. John prý otevřel dveře s ručníkem omotaným kolem pasu. Stál nejistě a po otevření dveří vklopýtal zpět do pokoje a zhroutil se do postele. Susan ležela v manželské posteli a sténala, řekla dcera páru.

Následoval chaos

Kelly dále popsala chaotickou scénu, kdy se dva lékaři snažili pomoci jejím rodičům. Dvojici, která se rychle zhoršovala, pomáhali i rodinní přátelé. Na místo byla zavolána sanitka, ale rodině bylo řečeno, že přijede později, protože byl v zemi v ten den náboženský svátek.

V případu vypovídala i ošetřovatelka Rachel Hoganová, která cestovala se skupinou britských turistů. Rachel prý převzala resuscitaci a snažila se zachránit Johnův život. Řekla, že žádala o defibrilátor, kyslík a sanitku, ale všechno trvalo pomalu. John Cooper i přes všechnu její snahu zemřel v hotelovém pokoji kolem poledne. Susan Cooperová byla převezena do nemocnice, kde zemřela v 16 hodin téhož dne.

Záhada sousedního pokoje

Se zajímavým poznatkem k případu přišli další hoteloví hosté. Popsali, že den předtím zaměstnanci hotelu v sousedním pokoji řešili štěnice. Do pokoje, který byl hned vedle pokoje manželů Cooperových, prý vstoupili tři muži s kanystry. Při odchodu zalepili dveře páskou.

Tento pokoj původně patřil muži jménem Dominik Bibi z Německa, který do hotelu přijel se sedmi členy rodiny v časných hodinách 20. srpna, uvedl The Mirror. Muž popsal, že jeho tchyně, která používala invalidní vozík, dostala pokoji 5106, tedy místnost vedle pokoje Cooperových. "Při vstupu jsem si okamžitě všiml zápachu, něco jako plíseň nebo vlhkost. V posteli a pod postelí jsme následně našli mnoho štěnic," popsal Němec v prohlášení zaslaném britské radnici.

Na místo prý přišel uklízeč a noční manažer, omluvili se a předali tchyni jiný pokoj. O několik hodin později, kolem oběda, si stejně jako další hosté všiml tří mužů s kanystry na pesticid, o kterém předpokládal, že se používá k odstranění štěnic. Muži prý po pěti nebo 10 minutách opustili místnost a pomocí maskovací pásky oblepili dveře a utěsnili místnost. Jejich práci Dominik Bibi popsal jako "nepříliš profesionální".

Vliv chemikálii na smrt manželů Cooperových naznačuje i znalecký posudek, který naopak vyloučil variantu otravy oxidem uhelnatým nebo jídlem. Jednání bylo odročeno.

Případ Kramný

Podobně nečekaně ve stejném letovisku zemřely v roce 2013 i 36letá Monika Kramná a její 8letá dcera Klára. Za jejich smrt byl nakonec odsouzen jejich manžel a otec Petr, který si nyní ve vězení odpykává trest 28 let. Kramný měl ženy kvůli rodinným sporům zabít elektrickým proudem. Vinu ale nikdy nepřiznal.

[chooze:gallery;value:29518]

Kramný se letos snažil dostat z vězení. Podívejte se, čím chtěl přesvědčit soud:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.