Parkanová se odškodnění opět nedočkala. Od státu chce skoro 9 milionů

Přes devět let strávila Parkanová po soudech a skončila kvůli tomu i s politikou. S bývalým šéfem ministerské sekce vyzbrojování Jiřím Staňkem čelila obžalobě kvůli údajně předraženému nákupu transportních letounů CASA za téměř 770 milionů korun. Jenže podle soudů se nedopustili ničeho nezákonného.

Ministerstvo spravedlnosti jí za nespravedlivé stíhání už zaplatilo zhruba 1,5 milionu korun. Požaduje ale dalších 8,5 milionu. "Jménem republiky se žaloba, aby žalovaná strana zaplatila žalobkyni částku 8,5 milionu korun, zamítá," rozhodla soudkyně Šárka Henzlová.

[chooze:article;value:537580]

Podle soudkyně byla již vyplacená částka dostačující. Žádost Parkanové byla zamítnuta už podruhé. Minulý rok ale verdikt zrušil odvolací soud. "Ta částka, která byla přiznána, je nepřiměřená v rozsahu újmy, kterou klientka utrpěla," tvrdil právní zástupce Parkanové Tomáš Sokol.

Parkanové se zastávají i její bývalí kolegové. "Žádná finanční náhrada nemůže vynahradit Vlastě Parkanové deset let zničeného života," vyjádřil se tehdejší ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09). Kalousek i Parkanová tehdy ještě byli členy KDU-ČSL.

Je možné, že Parkanová bude o odškodnění bojovat i nadále, její advokát odvolání nevyloučil. Ministerstvo spravedlnosti se do doby pravomocného skončení řízení nechce vyjadřovat.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.