Páteční ráno bude chladné. Pozor na ranní mrazíky, varují meteorologové

V pátek ráno bychom se podle odborníků měli připravit na chladné ráno. Lokálně se mohou dokonce vyskytovat i přízemní mrazíky. Pozor bychom si ale měli dát i na ranní mlhy.

"V pátek po ránu očekáváme přízemní mrazíky zejména v okolí Českomoravské vrchoviny. Teplota opět může klesat v pěti centimetrech nad zemí až k -3 °C," prozradila pro TN.cz meteoroložka Dagmar Honsová.

Během dne nás ale podle Českého hydrometeorologického ústavu čekají velmi příjemné teploty. Meteorologové slibují, že mohou vyšplhat na 17 až 21 °. Ojediněle se ale mohou vyskytnout slabé přeháňky.

[chooze:article;value:554501]

Přízemní mrazíky s sebou místy přineslo už čtvrteční ráno. Meteorologové už předem upozorňovali na to, že právě čtvrteční ráno by mělo být tím nejchladnějším z celého týdne.

Nejchladněji nakonec bylo na severu Čech. "V Liberci teplota ve dvou metrech nad zemí klesla na -3,2 °C, v Karlových Varech na -2,3 °C, v Ostravě na -0,8 °C a v Praze-Libuši na -0,7 °C," uvedla meteoroložka.

Tento týden také zasáhly velkou část Česka silné bouře. Hasiči měli pořádně napilno. Silná průtrž s kroupami dokonce v pondělí zkomplikovala provoz na dálnici D1.

Sady zasáhly mrazy. Bylo to v tom nejcitlivějším období, říká ovocnář (4/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.