Pátrání po Emilkovi (2) pokračuje. Terén prohledávají drony i speciálně cvičení psi

[chooze:gallery;value:32376]

Dvouletý Émile byl u babičky a dědečka ve vesnici Le Haut Vernet ve francouzských Alpách na prázdninách. V sobotu 8. července ale z jejich domu beze stopy zmizel. Prarodiče okamžitě zalarmovali policii a ta rozjela rozsáhlé pátrání.

I po více než 14 dnech zůstává chlapeček stále nezvěstný. Přestože policie už pátrání po Emilkovi ukončila kvůli nedostatku stop, hledání nyní znovu pokračuje. Do terénu v oblasti Le Haut Vernet úřady nasadily drony, píše portál Oh! My Mag.

[chooze:article;value:512646]

Naděje, že by Emilka našli živého, však mizí a pátrači myslí na nejhorší. Právě proto místa prohledávají nyní také speciálně vycvičení psi. "Jsou to psi, kteří nepracují v prvních dnech pátrání, kdy doufáme, že najdeme živého pohřešovaného. Používají se při hledání lidských ostatků," řekl zdroj obeznámený s vyšetřováním stanici BFMTV.

Hledání by mělo pokračovat až do 29. července. Až doposud však nepřineslo žádné výsledky. Podle mnohých se případ velmi podobá osudu tříleté Maddie McCannové, která zmizela v roce 2007 během rodinné dovolené v Portugalsku.

Úřady nyní doufají, že najdou alespoň stopy, které by pomohly vyřešit chlapcovo záhadné zmizení. Policie pracuje s řadou teorií, co se mohlo stát. Více se dozvíte v tomto článku na TN.cz.

V den, kdy se po Emilkovi slehla zem, byla u jeho prarodičů rodinná sešlost. V domě byla zhruba desítka lidí, včetně dalších dětí. Nikdo z nich ale údajně neviděl, co se s pohřešovaným hochem stalo.

Policisté hledali tělíčko Maddie ve vodní nádrži. Více se dozvíte v následující reportáži (5/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.