Pátrání po tříletém Jarouškovi z Košic skončilo tragicky. Našlo se tělíčko

Slovenskem otřásla tragická zpráva. Nedaleko obce Ďurkov na východě země nalezli tělo tříletého dítěte. Informaci přinesla televize Markíza. Podle ní se jedná o malého Jaroslava, kterého už třetí den hledali policisté. Chlapeček se ve středu kolem 14. hodiny ztratil mamince. Údajně zmizel v chvilce nepozornosti, když žena zakládala oheň v peci poté, co se spolu se s dalšími dětmi vrátili z lesa.

​Podle slovenských médií se tělíčko dítěte našlo zhruba kilometr od místa zmizení, konkrétně mezi obcemi Svinica a Ďurkov. Zpozorovat ho měl pilot malého letadla.

Chlapeček s největší pravděpodobností zemřel ještě ve středu, uvedla televize Markíza. Kolem něj byly položené věci a ležel tváří dolů. Vše prý nasvědčuje tomu, že vysílený umrzl.

Pomáhal každý

V okolí obce po chlapci pátrali profesionální i dobrovolní hasiči, policisté, vojáci, kadeti střední policejní školy a hledal ho i vrtulník ministerstva vnitra. "Ve středu odpoledne policie přijala na tísňové lince 158 oznámení o pohřešování nezletilé osoby. Policisté po nezvěstné nezletilé osobě začali okamžitě pátrat, do pátrání se kromě policistů z přilehlých obvodních oddělení zapojil i psovod se služebním psem, záchranáři se čtyřkolkami, profesionální i dobrovolní hasiči z okolních vesnic. Součinnost poskytoval i vrtulník Ministerstva vnitra Slovenské republiky a do pátrání se zapojili i studenti Střední odborné školy Policejního sboru v Košicích,“ uvedla pro tvnoviny.sk mluvčí krajského ředitelství policejního sboru v Košicích Lenka Ivanová.

[chooze:article;value:544047]

​Pátrání po chlapečkovi nepřestalo ani v noci a zapojili se do něj i dobrovolníci. "Pustili nás pátrat do lesa, ale s jednou podmínkou, že nepůjdeme na tu stranu, kde létají drony," popsal Vincent, který prý chlapce hledal 12 hodin.

Záhadný únosce?

Mezi tamními obyvateli se mluví o záhadném muži. Chlapec si měl před zmizení hrát s dalšími dětmi v lese nad osadou. Domů se ale děti vrátily bez něj a podle jednoho z nich ho "vzal nějaký pán." Přivolaný lékař, který na místě ohledal chlapečkovo tělo, nevyloučil cizí zavinění, a nařídil pitvu.

Podívejte se, jak probíhalo pátrání po Jarouškovi. Promluvila i chlapečkova maminka:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.