Patrik (10) je rekordmanem. Pomáhal při bohoslužbách na 125 místech po světě

Patrik z Roudnice na Královéhradecku si skoro denně bere na sebe ministrantský oblek. 10letý klučina, který navštěvuje církevní školu v Hradci Králové, už pomáhal kněžím při bohoslužbách po celém světě. "Třeba v Římě u svatého Petra. Tam to bylo nejhezčí," popsal Patrik Müller.

"Já jsem ministroval jako malý, tak Patrik taky začal a postupně jsme začali jezdit i dál," vysvětlil Patrikův tatínek Tomáš.

[chooze:article;value:481201]

Chlapec ministroval i v Betlémě, tedy rodišti Ježíše. A díky svému koníčku se loni setkal i s papežem. "Největší zážitek asi byl v Budapešti na papežské mši s papežem Františkem," myslí si Patrikův tatínek.

"Při bohoslužbě se mi líbí nejvíc zvonění a konvičky," má jasno Patrik. Ten ministroval v Pelhřimově jako na 125. místě na světě. A tím se stal českým a možná i světovým rekordmanem.

"Jako ministrant, který asistoval na největším počtu míst," nastínil Miroslav Marek z Muzea českých rekordů Pelhřimov. Jestli se z Patrika stane kněží tak, jak to tak u ministrantů bývá, se ale prý ještě nerozhodl.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.