Patrik Děrgel hrdinou. Pomohl policii dopadnout hledaného zločince

Nedávno na obrazovce TV Nova odstartovaly nové díly seriálu Odznak Vysočina, ve kterém herec Patrik Děrgel řeší coby kriminalista zapeklité případy. Na tuto roli podstoupil důkladnou přípravu. "Měli jsme třeba kurz práce s pistolí nebo jsme mohli mluvit s opravdickými detektivy. To člověku pak spadne brada, když slyší, jak je to v opravdovém světě," popsal.

Sám přitom z reálného života má historku jako vystřiženou z akčního filmu. "Kdysi jsem v jednu hodinu ráno venčil psa. Všiml jsem si, že je otevřená vitrína od kavárny, kam jsem občas chodil. Říkal jsem si, že to je divné. Před tou kavárnou byl na zemi spadený květináč, chtěl jsem ho zvednout a tu vitrínu zavřít. Ale najednou jsem si všiml, že uvnitř stojí chlápek s igelitkou a kouká na mě," nastínil zážitek herec.

[chooze:article;value:489963]

​Incident se odehrál přibližně před osmi lety. "Já jsem byl v šoku, ale on se tak sebevědomě vydal proti mně, obešel mě, zavřel tu vitrínu a šel pryč. Mně v tu chvíli vůbec nedocházelo, čeho jsem svědkem, trvalo to třeba tak dvacet vteřin. Pak mi došlo, že to asi nebude pan majitel, který se šel podívat v noci, jak to tam má pěkné," pokračoval Děrgel.

Poté herec zavolal policii. "Pak ten chlápek začal utíkat, tak jsem běžel za ním, policii jsem měl na telefonu. Znal jsem tam ulice, tak jsem říkal, kudy běží, policisté mu nadjeli a pak ho dopadli a táhli kolem mě. Následně jsem musel jít na výslech, a pak dokonce k soudu jako svědek," popsal zážitek Děrgel.

[chooze:article;value:477781]

​Svědčit proti muži u soudu pro něj však nebylo vůbec jednoduché. "Bylo to velmi nepříjemné, stál jsem tam v téměř prázdné soudní síni tváří v tvář proti němu. Soud se mě ptal, jestli je to on, pak jsem na něj měl ukázat. On na mě začal řvát a vyhrožovat mi. A byl to ještě nějaký hledaný zloděj, takže mu hrozilo mnohem víc let ve vězení," uzavřel herec. 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.