Pavel i Babiš vyzvali ke zklidnění situace. Babiš končí s kontaktní kampaní

"Tuto sobotu jsem oznámil, že jsem domů obdržel obálku adresovanou mé ženě, v níž byl ostrý náboj. Ve veřejném prohlášení jsem proto vyzval všechny, abychom se k sobě chovali slušně a s úctou. Bohužel se tato výzva minula účinkem a dnes ráno jsem si přečetl anonym, který mi přišel včera do schránky," řekl Babiš na úterní tiskové konferenci.

V dopisu podle něj pisatel uvedl, že pokud vyhraje volby, dotyčný jej zastřelí. "Toho raka, kterého v sobě nosím, už stejně nepřemůžu. Pořád se ale pro své syny můžu stát hrdinou. Buď prohrajete, nebo zemřete," vzkázal anonym Babišovi. ​"Vše jsem nahlásil na policii, aktuální situace je za hranou všeho, co jsem schopný pochopit. Vyostřuje se do šílených rozměrů. Lidé vyhrožují nejen mně, ale mému nejbližšímu okolí," pokračoval Babiš.

[chooze:article;value:485733]

"Od dnešního (úterního, pozn. red.) dopoledne prošetřujeme další výhrůžné oznámení adresované panu Babišovi. Vše důkladně prověřujeme a provádíme potřebné úkony, které z pochopitelných důvodů nemůžeme blíže specifikovat," uvedla k dopisu poicie.

S ohledem na stávající situaci se Babiš rozhodl ukončit kontaktní kampaň. "Až do voleb už nebudu mít žádnou kontaktní kampaň. Agresivita lidí stoupá i na mítincích. Prosím, zastavme tuto nenávist, agresi. Jsou to volby, ale není to přece důvod, aby někdo někomu vyhrožoval násilím nebo smrtí. Své podporovatele jsem vždy vyzýval, aby se chovali slušně a znovu je o to prosím," oznámil.

V úterý se měl setkat s lidmi v Hradci Králové, kam ale nakonec nepojede.

[chooze:article;value:486069]

​V úterý odpoledne vyzval ke zklidnění situace i Petr Pavel. Vyostřená situace je ale podle něj důsledkem Babišovy kampaně. "Důsledkem Vaší kampaně konflikt ve společnosti dosáhl kritické hladiny a musíme ho zmírnit. Ať vyhraje kdokoliv z nás, uvědomte si odpovědnost za to, v jakém stavu bude naše společnost po volbách," napsal Pavel na twitteru.

Vyzval Babiše, aby stáhnul veškeré reklamní materiály, kterými se snaží získat na svou stranu voliče prostřednictvím strachu z války. Svého protikandidáta také požádal, aby se veřejně zavázal k tomu, že v televizních debatách nebude útočit a eskalovat situaci.

https://twitter.com/general_pavel/status/1617860631105003524?s=20&t=Unw4FW4d8Nt9k8S4xyV6cQ

Účast v televizních debatách na rozdíl od kontaktní kampaně Babiš neruší. Ve čtvrtek se tak setká s Petrem Pavlem, jejichž debatu bude vysílat televize Nova a TN Live.

Volební vysílání TV Nova

Pondělí 23. ledna
20:00 Rozhovor s Andrejem Babišem, TV Nova a TN Live
Úterý 24. ledna
20:00 Rozhovor s Petrem Pavlem, TV Nova a TN Live
Oba rozhovory s prezidentskými kandidáty budou překládány do znakového jazyka
Čtvrtek 26. ledna
20:00 Poslední televizní debata prezidentských kandidátů, TV Nova a TN Live
18:00 TN Live nabídne speciální vysílání s příjezdy kandidátů do budovy TV Nova
, bude možné sledovat i na sociálních sítích Facebook a YouTube
Debata prezidentských kandidátů bude překládána do znakového jazyka
Pátek 27. ledna
5:55 Snídaně – speciál o volbách, TV Nova a TN Live
14:00 Otevření volebních místností, TV Nova a TN Live
Sobota 28. ledna
13:00 Kontinuální vysílání k výsledkům voleb, TV Nova
13:00 Kontinuální vysílání s vlastním obsahem, TN Live
Neděle 29. ledna
20:00 Rozhovor s budoucím prezidentem, TV Nova a TN Live
Rozhovor s budoucím prezidentem bude překládán do znakového jazyka

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.