Pavel je další rusofob, Škodovka bude vyrábět tanky, zní z Ruska po jeho výhře

Ruské státní agentury TASS a RIA Novosti o vítězství Petra Pavla informovaly téměř shodně.

"Českým prezidentem byl v sobotu zvolen generál ve výslužbě a bývalý předseda Vojenského výboru NATO Petr Pavel. Ten 8. března vystřídá v čele státu Miloše Zemana, který podle ústavy nemohl usilovat o znovuzvolení," uvedly.

Pavlova zvolení si všímá i list Večerní Moskva. "Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová je prvním zahraničním lídrem, který Pavlovi poblahopřál ke zvolení do funkce," píše.

[chooze:article;value:486997]

O poznání bouřlivější jsou reakce na budoucího českého prezidenta v diskusích pod jednotlivými články. Rusové jsou z jeho výhry očividně rozčarovaní, podle nich se "na mezinárodní scéně objevil další rusofob". Upozorňujeme, že jejich výroky jsou smyšlenky reflektující kremelskou propagandu.

"Teď budou Čechům vymývány mozky pomstou a zombifikovány tak, aby podporovali válku s Ruskem," napsal Akinara. "To není dobré, ten chlap je otevřený nacista. Bývalý šéf vojenského velení NATO. NATO dělá přesně to, co dělali národní socialisté v roce 1939," zaútočil čtenář pod přezdívkou Detroit Red Wings.

[chooze:article;value:486972]

"Když si vybrali bývalého generála, asi doufají, že se český vojensko-průmyslový komplex rozjede naplno. Škodovka začne místo aut nýtovat tanky. Opravdu si myslíte, že se tímto způsobem vyhnete krizi?" vzkázal Krafather.

"To je ten dem*nt, který řekl, že děti Jugoslávie, které zemřely při bombardování NATO, by měly být vděčné," rozčílil se Sergej. "Prezidentem se stává voják, který zastával nejvyšší funkce v NATO. Do České republiky přinese jen prohlubování krize, nikoliv její řešení, jak si představuje," uzavřel Der Rufname.

Vztahy mezi Prahou a Moskvou jsou už dva roky na bodu mrazu. Nejprve je narušilo odhalení, že za výbuchy ve Vrběticích stáli ruští agenti, loni v únoru je pak poznamenala ruská invaze na Ukrajinu.

Emotivní okamžiky z projevu Petra Pavla po zvolení prezidentem:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.