Pavel odmítl 100 dní hájení. Místo toho ukázal osm úkolů. Zvládne je? ANKETA

"Když politici nastupují do funkce, často mluví o 100 dnech hájení. Předcházejí tím případné kritice za vlažný start. To by mně nebylo vlastní. Raději budu kritizován za příliš aktivní start. Proto jsem připravil plán konkrétních cílů na prvních 100 dní ve funkci. Po uplynutí této doby mě budete moci posuzovat podle výsledků, nikoli podle slov a slibů," uvedl Petr Pavel k osmi slibům.

Hned jako první slib je otevření Hradu veřejnosti. "Zahájím proces otevírání Pražského hradu veřejnosti. Bezpečnostní opatření uvolním v maximální míře, kterou policie umožní, tak aby odpovídala aktuálnímu hodnocení rizik," napsal k tomuto bodu Pavel.

[chooze:article;value:495136]

​Mimo jiné slíbil také například transparentní a pravidelnou komunikaci, která zahrnuje systém pravidelných brífinků a modernizaci webových stránek, přislíbil cestu do Moravskoslezského a dalších dvou krajů v prvních 100 dnech. Také chce zavést transparentní proces výběru kandidátů na pozice ústavních soudců a v této lhůtě také nominuje první tři kandidáty ke schválení Senátem.

[chooze:poll;value:a6adceeda6ace6b42ec1b7bd487b8e65dd5be86d;layout:tn_nova]

Na základní přehled úkolů se můžete podívat níže, na stránkách Hradu pak najdete podrobný seznam úkolů:

​​​Petr Pavel podepsal sníženou valorizaci důchodů, podívejte se na reportáž TV Nova:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.