Pavel poděkoval voličům. Vyhrály hodnoty, nevidím poražené, řekl

Petr Pavel vyzval k návratu důstojnosti, pravdy a pokory. "Tyto hodnoty budou součástí našich životů a vrátí se i na Hrad. Jsem připraven je svou službou vrátit, zasazovat se o ně a nadále je rozšiřovat," uvedl ze svého volebního štábu v pražském Foru Karlín Pavel, kde ho přivítaly bouřlivé ovace. "Musíme společně přesvědčit všechny občany, že návrat smysluplné komunikace pomůže zlepšit kvalitu života v této zemi," dodal.

[chooze:article;value:486993]

​Generál Pavel chce také odstranit příkopy mezi lidmi. "Problémy musíme řešit společně jako jedno společenství. To je teď trochu zraněně – končící prezidentskou kampaní i souběhem několika krizí či politikou osočování. To se musí změnit, vy jste mi pomohli udělat první krok na cestě k této změně," uvedl rovněž Pavel. "K tomu, abychom to dotáhli do konce, budeme potřebovat, aby přispěli všichni občané," pokračoval příští prezident v projevu. 

Rovněž uvedl, že si nepřeje Českou republiku vyznačující se "blbou náladou". A odkázal tím na slova Václava Havla. "Zasloužíme si zemi, která bude republikou pohody. Máme na to a dokážeme to," prohlásil Pavel.

"Na závěr mi dovolte říct, že za úspěch svého prezidentství budu považovat pouze a jen náš společný úspěch," dodala budoucí hlava státu, která též poděkovala členům svého volebního týmu.  

Petr Pavel též oznámil, že bude zatím bydlet v obci Černouček z Ústeckého kraji a slíbil audit na Pražském hradě či úklid v Lánech.

[chooze:gallery;value:30156]

Petr Pavel po zvolení prezidentem odpovídal na novinářské dotazy: 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.