Pavel promluvil v OSN: Zmínil spravedlnost pro všechny i ekologii

"Víme, že čelíme katastrofálním důsledkům covidu-19 a k tomu se připojila ruská agresivní válka. Uprostřed nedůvěry a krize musíme budovat důvěru v naše národní a mezinárodní instituce," uvedl český prezident Petr Pavel v pondělí na summitu OSN v New Yorku.

"V roce 2015 se světoví lídři dohodli na slibu, že je potřeba zlepšit životy lidí i jejich životní podmínky. Bohužel o osm let později musíme hodně dohánět," upřesnil český prezident a připomněl nutnost spravedlnosti pro všechny i přechodu na obnovitelné zdroje energie.

[chooze:article;value:495904]

​Petr Pavel mimořádně nereprezentoval jen Českou republiku, ale hovořil za členy mezinárodní organizace Pathfinders reprezentující 46 zemí, které ve světě usilují o mír, inkluzi a spravedlnost. K jejich členům patří kromě Česka mimo jiné i Slovensko, Německo, Velká Británie a některé africké státy.

Pravděpodobně již jen za Českou republiku Petr Pavel v pondělí plánuje hovořit se svým jihokorejským protějškem Jun Sok-jolem i s dalšími zahraničními politiky. V tomto týdnu chystá též projev ve Valném shromáždění OSN.

I zahraniční média včetně bnn.netwotk si všímají, že Petr Pavel cestoval do New Yorku s Janou Kánskou, dcerou komunisty zavražděné političky a právničky Milady Horákové.

Začal nový školní rok. Žáky na Karlovarsku navštívil prezident Petr Pavel (4/9/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.