Pavel s Nerudovou potvrdili spolupráci. Hned večer spolu vyrazí na pivo

Ekonomka Danuše Nerudová vyjádřila, podobně jako další neúspěšní prezidentští kandidáti Pavel Fischer (nez.) a Marek Hilšer (nez.), podporu Petru Pavlovi hned po sečtení prvního kola voleb.

Podle Pavla si byli během kampaní s Nerudovou hodně blízko, některé rozdílné názory nebyly překážkou spolupráce. "Považuji to za výraz vyspělé politické kultury, která zde dlouho chyběla," řekl bývalý generál o jejich spolupráci na úterní tiskové konferenci.

[chooze:article;value:484540]

Nerudová se během své kampaně snažila klást důraz na témata mladých. Nyní se s Pavlem domluvili, že je bude prosazovat on. "Bude mít kolem sebe tým mladých lidí, kteří zajistí, že témata jako nedostatek bydlení či manželství pro všechny bude dál rozvíjet," řekla Nerudová.

"Vnímám to jako převzetí štafetového kolíku," doplnil ji Petr Pavel.

Neúspěšná kandidátka na post hlavy státu navíc přenechá Pavlovi některé své reklamní prostory a vystoupí s ním na řadě akcí. Ekonomka přiblížila, že už v úterý půjdou na pivo spolu s týmy a dobrovolníky a ve čtvrtek doprovodí Pavla na mítink v Ostravě. Jejich týmy spolu navíc budou před druhým kolem voleb úzce spolupracovat.

Volby jako souboj dvou světů

Petr Pavel se vymezil proti tomu, že by prezidentské volby měly být soubojem mezi městy a vesnicemi. "Je to spíše souboj světa, kterým hýbe slušnost, důstojnost a snaha vyjít si vstříc. Na druhé straně je to svět, který se nijak neštítí lží a manipulací. Jde mu jen o moc a vliv," má jasno Pavel.

"Je třeba se zamyslet nad tím, že soupeření z prvního kola tam zůstalo. Nyní jsme ve druhém kole. Karty jsou rozdány naprosto jinak," je přesvědčený Pavel.

[chooze:article;value:484854]

"Zlo musíme porazit"

Nerudová vyzvala své voliče, aby šli k volbám. "Aby se podařilo porazit zlo, kterým je Andrej Babiš. Nesmí skončit na Hradě," uvedla.

Také podle Pavla je nyní nejdůležitější přivést k volbám ve druhém kole co nejvíce lidí. Upozornil rovněž na spojenectví předsedy hnutí ANO Andreje Babiše a současného prezidenta Miloše Zemana. "Nebudu říkat, co to přestavuje a může znamenat do budoucna," dodal Pavel.

"Válku začínají politici, ne vojáci"

Pavel navíc odsoudil počínání svého soupeře a předsedy hnutí ANO Andreje Babiše. Ten na svých billboardech totiž propaguje to, že voják "zavleče Česko do války". Podle Pavla se jedná o podlost nejhrubšího zrna.

"Války začínají politici, ne vojáci. Udržení míru mi leží na srdci možná víc než většině politiků. Válku jsem zažil a vím, jaké má dopady," uzavřel Pavel.

[chooze:gallery;value:29982]

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.