Pavel už je z nemocnice doma. Má poslední slovo, říká expertka o jeho životním stylu

Pavel po čtvrteční nehodě na motorce zůstal v nemocnici jen jednu noc. Do domácího léčení jej z Ústřední vojenské nemocnice v Praze (ÚVN) propustili v pátek dopoledne, informoval Pražský hrad na sociální síti X.

Původně se přitom předpokládalo, že v nemocnici zůstane několik dní. "Jeho program na příští týden zůstává zachován včetně plánované zahraniční cesty," sdělila Kancelář prezidenta republiky. "Zranění mu způsobil pád na motorce v malé rychlosti při nácviku jízdy v terénu na uzavřeném okruhu," doplnila.

[chooze:article;value:556995]

Už ve čtvrtek oznámila, že zranění nejsou vážná. V ÚVN tak byl jen na krátké pozorování. 

"Ke zranění nedošlo na pozemní komunikaci, ale na uzavřeném sportovním okruhu a z tohoto důvodu věc nešetříme jako dopravní nehodu," uvedla na síti X policie.

Expertka: Prezident má poslední slovo

Po nehodě se začalo spekulovat, jestli by měl nejvyšší ústavní činitel jezdit na motorce. "Policie České republiky, respektive její oddělení ochrany ústavních činitelů, má dlouholeté a naprosto perfektní zkušenosti a všichni vědí moc dobře, co dělají. Umí vyhodnotit všechna rizika. Samozřejmě chráněné osobě navrhují ten nejlepší postup, co se týká ochrany její bezpečnosti. K tomu vždy přijímají adekvátní opatření," řekla TN.cz bezpečnostní expertka Veronika Fáberová.

Prezident má podle ní vždy poslední slovo. "Ochranka se musí přizpůsobit životnímu stylu chráněné osoby. To jsou aktivity, na které je trénovaná," uvedla. Například prezident Václav Klaus měl v oblibě lyžování.

[chooze:article;value:556873]

"Myslím si, že máme velmi rozumného prezidenta a každý prezident, kterého jsme kdy měli, rozhodně zvažoval doporučení, která mu poradci a jeho tým, který se o něj stará, dává," doplnila.

Na dotaz, zda není ježdění na motorce pro prezidenta příliš nebezpečné, odpověděla: "Kdo nic nedělá, nic nezkazí. Chtěli jsme a máme prezidenta aktivního s moderním životním stylem." 

"Nebezpečí může číhat kdekoli, i když půjdete dolů ze schodů. Máme prezidenta, jakého jsme si zvolili. Je takový, jaký je," doplnila.

Prezident Pavel měl nehodu na motorce. Musel být hospitalizovaný (23/5/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.