Pavel zatím zůstane bydlet v Černoučku. Je to super chlap, říkají o něm sousedé

Černouček je malá obec na dohled od posvátné hory Říp. Má jen 297 obyvatel a naprostá většina jich dala generálovi ve druhé volbě svůj hlas (bez mála 91 %). V obci žije Petr Pavel přes deset let a s místními se velmi důvěrně zná.

"On je takovej lidovej, super chlap. S každym se baví, nedělá rozdíly mezi lidmi. Byl bych rád, kdyby tady zůstal, ale to asi neni reálný," prozradil televizi Nova Pavlův soused Vlastimil Pilař.

Minimálně do inaugurace prezident zůstane bydlet v Černoučku. Dům už hlídá policejní ochranka. "Minimálně po dobu toho přechodného období, do inaugurace, určitě. A potom uvidíme dál. Já bych moc rád zůstal, co nejvíc to půjde, doma, ale když to pracovní povinnosti nedovolí, tak budeme muset zůstat někde poblíž," svěřil se Pavel.

[chooze:article;value:487021]

​Sousedé v nejbližším okolí Petra Pavla nemají obavy, že by se život v obci nějak zásadně změnil. Na ochranku jsou zvyklí ještě z dob, kdy sloužil v NATO. "V těch nejbližších měsících to bude podobný princip, co se týká jeho ochrany. Jinak si myslím, že tady bude fungovat jako doposud. Určitě se objeví, když půjde na procházku," popsala život v Černoučku jeho obyvatelka Lucie Kavánová.

"Známe ho jako hodného člověka, který se tady s námi vždycky pobavil. Občas se sejdeme v hospodě u pivka, teď už to asi nebude tak," prozradila o svém sousedovi další obyvatelka Černoučku Katarína Kolísková.

Petr Pavel má ještě chalupu v České Čermné na Náchodsku. Také tam ve volbách zvítězil, a to s výsledkem 84,8 %.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.