Pavoučí pohroma na letišti. Nemohli jsme tomu uvěřit, řekl celník po otevření kufru

[chooze:gallery;value:33407]

​Záběry z celní kontroly na letišti v Kolíně nad Rýnem nejsou vhodné pro lidi, kteří se bojí pavouků a dalších mnohonohých potvůrek. Podělila se o ně německá celní správa, která zavazadlo se znepokojivým obsahem zabavila před dvěma týdny. 

V kufru podle ní bylo několik kousků oblečení a dále téměř dvě stovky různých druhů pavouků, více než 430 štírů, zhruba 20 stonožek a brouků. Celkem celníci zajistili téměř 640 členovců, kteří cestovali v igelitových sáčcích nebo plastových nádobkách. Náročné podmínky dokazuje i fakt, že některá zvířata cestu nepřežila. 

​"Kolegové na letišti jsou při kontrole zavazadel zvyklí na ledacos, ale tomu, co našli tady, nemohli uvěřit," okomentoval obsah kufru mluvčí celního úřadu Jens Ahland. Kontrola podle něj byla neobvyklá ještě z jednoho důvodu. "Proběhla bez přítomnosti majitele zavazadla. Bylo to proto, že 46letý Američan, cestující z Arizony přes Londýn do Kolína nad Rýnem, si tento kufr nechal přeposlat," vysvětlil Ahland. 

[chooze:article;value:517694]

Zvířata po kontrole putovala do specializované zoo v Rheinbergu, kde je identifikovali a poskytli jim odbornou péči. Podle znaleckého posudku byla jejich celková hodnota zhruba 18 tisíc eur, v přepočtu více než 430 tisíc korun. Američan uvedl, že zvířata sám chytil v arizonské poušti a do Evropy je vezl proto, aby je prodal na veletrhu v Německu. 

Místo toho se vrací zpět do USA bez zvířat a o 165 tisíc korun lehčí. Dodatečně totiž za dovezená zvířata musel zaplatit clo, a navíc ještě pokutu. 

Drogy nebo padělky celníci na letišti nacházejí poměrně často, občas ale u pasažérů objeví i opravdu nezvyklé věci. Letos například v zásilce na moskevském letišti našli lidskou lebku. Obsah se sice tvářil, že jde pouze o anatomický model, důkladnější kontrola ale prokázala, že se jedná o pravé lidské ostatky (psali jsme o tom v tomto článku). 

Celníci poslední dobou odhalují čím dál více nelegálního alkoholu. Důvodem je zřejmě to, že lidé chtějí ušetřit: 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.