Pediatra nemají tisíce dětí. Karlovy Vary lékaře nahrazují očkovacím centrem

Přeplněné ordinace, lékaři odcházející do důchodu i pryč z regionu. V Karlovarském kraji se bez dětského lékaře ocitá stále víc rodin. Najít pediatra se nedaří ani paní Marii ze Sokolova.

"Pediatra nemáme už tři roky. Situace byla taková, že nám doktorka skončila a nebyla za ni náhrada. Pak už jsme viděli jen inzerát na internetu, že tady ve Varech očkují, tak jsme byli rádi, protože na tu pětiletou prohlídku nás nechtěl nikdo vzít," říká Marie Polhošová.

[chooze:article;value:542577]

​Problém kvůli tomu měla i s přijetím syna do mateřské školy. Pořád ale doufá, že se jí podaří sehnat stálého lékaře. "Potřebovala bych malého zkontrolovat, jestli nemá astma nebo se neprojevují nějaké jiné problémy," dodává Polhošová.

S nápadem zřídit v Karlových Varech očkovací centrum přišli dětští lékaři Jana a Tomáš Vyhlídkovi, kteří mají vlastní ordinaci v nedalekém Ostrově. V očkovacím centru se střídají.

"Nabízíme očkování, která jsou plně hrazená z veřejného zdravotního pojištění, takzvaná ta povinná očkování, předepsaná vyhláškou, a zároveň i očkování, která jsou buď plně hrazená z veřejného zdravotního pojištění, ale nejsou povinná, nebo jsou to jakoby volitelná očkování," upřesňuje Tomáš Vyhlídka.

Ordinace je otevřená teprve měsíc vždy na jeden den v týdnu a za tu dobu tu naočkovali přes 20 dětí a další termíny se stále plní. Zájem je poměrně velký. Do očkovacího centra přijíždějí lidé z Kraslicka, Sokolovska, Chebska i Karlovarska.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.