Pekarová Adamová přistála v Soulu. Setká se s jihokorejským premiérem

Markéta Pekarová Adamová s delegací podnikatelů a poslanců přistála v Jižní Koreji okolo šesté hodiny večer místního času (10:00 středoevropského času). Hned na soulském vojenském letišti delegaci vítali představitelé korejské letecké společnosti Korean air, která od 27. března obnoví přímou linku mezi Prahou a hlavním jihokorejským městem.

Následně se delegace, která je složená ze zástupců poslanecké sněmovny, ministerstev, Pražského hradu, velvyslanců nebo českých podnikatelů, mezi kterými je i bývalý premiér Mirek Topolánek, odebrala do hotelu na odpočinek po více než 24hodinovém letu. Vládní speciál totiž během cesty musel třikrát přistát a dočerpat palivo.

[chooze:article;value:473479]

​Ve čtvrtek se delegace rozdělí a část skupiny se zúčastní česko-korejského podnikatelského fóra, kde budou mít zástupci českých firem možnost navázat spolupráci se svými asijskými protějšky.

Poslanci v čele s předsedkyní Pekarovou Adamovou navštíví v Koreji také Národní shromáždění, tedy obdobu naší Sněmovny a Senátu. Odpoledne se pak sejdou s jihokorejským premiérem Hanem Tok-su.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.