Peklo na chorvatských silnicích. Na cestě k moři se tvoří kolony

Nejvytíženější je dálnice A1 mezi Lučkem a Karlovacem. Právě tato trasa vede ze Záhřebu na jadranské pobřeží, kam v současné době míří tisíce turistů. Podle webu 24sata dosahovaly kolony i dvou kilometrů.

Podobná situace byla také na dálnici A2 mezi Záhřebem a Maceljem u mýtné brány. Tříkilometrová fronta se pak rovněž táhla na dálnici A3 ze směru od Buzinu.

[chooze:article;value:511787]

Kolony se navíc tvoří i ve Slovinsku na trase do Chorvatska. Tam provoz hned v sobotu ráno komplikovaly nehody. Jedna se stala nedaleko města Postojna, kde šoféři strávili i 45 minut, uvedl portál 24ur. Pětikilometrová fronta se vytvořila také na cestě ve směru ze Šentilje do Lublaně před Malečnikem. Tam řidiči čekali i 15 minut.

Podle chorvatské automobilové asociace HAK se zvýšil provoz právě na komunikacích směrem k chorvatskému pobřeží, což v tomto období není ničím neobvyklým. Šoféři se však nemají obávat velkého zpoždění. "Před cestou je dobré se podívat na aktuální informace a dodržovat bezpečné rozestupy na silnicích," apelují odborníci.

Zatímco pro některé lidi je i 10minutové zdržení a čekání příliš, jiní si tím nechtějí svou dovolenou kazit, píše portál Dnevnik. Policisté připomínají, že nejdůležitější je dorazit bezpečně do cíle.

Dovolená v Chorvatsku letos podražila. Více se dozvíte v následující reportáži:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.