Peklo na dálnici D1. Po nehodách zkomplikovaly provoz požáry dvou aut

[chooze:gallery;value:32601]

S velkým zpožděním by měli počítat řidiči, kteří v sobotu cestují po dálnici D1 ve směru na Brno. Na 19. kilometru se srazilo v hromadné dopravní nehodě pět osobních aut. V místech nehody je v současnosti dálnice průjezdná jen jedním pruhem.

Za nehodu mohla nepozornost jednoho z řidičů. "Řidič nedával pozor na cestu a vrazil do auta jedoucího před ním. To zase vrazilo do auta před ním a tak dále. U řidiče jsme provedli dechovou zkoušku s negativním výsledkem," uvedla mluvčí středočeské policie Barbora Schneeweissová.

[chooze:article;value:515396]

I přes velikost nehody nedošlo k vážnějším zraněním. Při srážce se lehce poranili pouze tři lidé. Bez zranění se obešla druhá nehoda, kdy se na 9. kilometru dálnice srazila dvě osobní auta. I tam však nehoda omezila provoz. "Kdy bude dálnice opět plně průjezdná, neodkážu zatím říct," dodala Schneeweissová.

Provoz zkomplikoval také požár auta na 33. kilometru ve směru na Prahu. Dálnice musela být dokonce uzavřena. Asi půl hodiny před šestou hodinou odpoledne ji policisté zprůjezdnili. Vůz hořel také na 85,5. kilometru směrem na Brno. V tomto úseku už je dálnice plně v provozu.

Dopravní nehody ale nejsou tím jediným, co v sobotu odpoledne způsobuje na D1 pomalé dopravní zácpy. Řidiče zpomaluje také oprava silnice mezi 15. a 20. kilometrem ve směru na Prahu. Vozovka je tam zúžená. Práce začaly už v červnu a končit mají uprostřed srpna.

Děsivá nehoda na Domažlicku. Kamion v plné rychlosti smetl auto do příkopu:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.