Pepco stahuje z prodeje tři hračky, mohou být nebezpečné pro děti

[chooze:gallery;value:33306]

​V jednom týdnu rozhodl oblíbený obchod o stažení třech typů zboží pro děti z prodeje. Všechny hračky mohou být nebezpečné pro malé zákazníky. 

Kvůli tomu, že nesplňuje evropské normy, Pepco stahuje barevná chrastítka ve tvaru kravičky. "Výrobek představuje riziko udušení v důsledku možnosti uvolnění malých částí," upřesnil obchod. Právě tuto hračku si batolata často dávají do úst a kousají do něj. 

Podobný problém odhalil obchod i u dívčího "bodýčka" s názvem Turtledove. Tento dětský overal podle informací z webu neprošel interním bezpečnostním testem a ani nesplňuje evropskou normu. 

[chooze:article;value:515918]

​Kvůli obsahu nepovolených barviv pak řetězec stáhl i hračku pro dívky, která obsahovala barevné křídy na vlasy a nalepovací tetování. Tento výrobek nesplňuje evropskou normu o kosmetických produktech, píše Pepco.  

Kdokoliv uvedené výrobky zakoupil, může je vrátit zpátky na jakoukoliv pokladnu obchodního řetězce a dostane zpátky plnou částku. "Náklady na zakoupení výrobku vám budou vráceny. Účtenka není vyžadována," ubezpečil obchod své zákazníky. 

Klasické hračky už děti nezajímají. Nejvíc si přejí elektroniku (07/2023): 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.