Pergnerová o rodině: Syn odjel do zahraničí, dcera stojí před životní křižovatkou

Herečka, moderátorka i zpěvačka. Tak by se dala popsat Tereza Pergnerová, která se proslavila v nejednom pořadu televize Nova. Na televizních obrazovkách se objevila už v polovině 90. let, a když letos přijala pozvání do Víkendové Snídaně, s moderátorskou dvojicí Danou Morávkovou a Janem Čenským si povídala hlavně o rodině a o tom, co se za ta léta změnilo.

Starší z dětí Pergnerové je totiž už dospělé. "Samovi je 22. Je to mladý muž. Odjel do Rakouska," řekla Pergnerová. Samuel se v zahraničí prý živí jako kuchař. Pomalu ale dospívá i Samuelova sestra Nathalie, které je 15 let.

"Natálka teď dělala přijímačky na dvě střední školy," prozradila Pergnerová. Od dcery prý ale dostala jasný příkaz – divákům nesměla prozradit, na které školy se hlásí. Tajemství prý může říct až ve chvíli, co Natálka zjistí, zda se jí na školy podařilo dostat.

[chooze:article;value:498947]

​To, že má Natálka svou hlavu, je tak zřejmé. Ostatně z malé Natálky už je teenager, a tak se není čemu divit. Podle Pergnerové už dospívající dcera ani neprahne po její pozornosti. "Děti rostou, už tolik netouží po mé pozornosti. Zejména Natálka, ta má svoje kamarády," přiznala.

Těžkou hlavu si z toho ale ostřílená moderátorka nedělá a dospívání svých dětí tak očividně zvládá s přehledem. Dokonce si dovede představit, že by Natálka odešla do zahraničí stejně jako její starší bratr. Podle Pergnerové by to byla zkouška pro ni a partnera Jiřího Chlebečka. "To bude ta prověrka," řekla. "My jsme si řekli, že spolu zestárneme. Já vím, že stát se může cokoliv, ale já tomu věřím," dodala.

Rodina je pro moderátorku ostatně velmi důležitá. "Volného času mám málo a mám trochu výčitky, ale když ho trávím, snažím se být obyčejná máma a dávat ze sebe co nejvíc," říká.

[chooze:article;value:498824]

​V rámci vyprávění o rodině zavzpomínala i na svého otce, textaře a scenáristu Eduarda Pergnera, který zemřel v roce 2001. "Myslím, že táta byl taková křehká duše a přemýšlel deset kroků dopředu, aby nezranil, aby neublížil, aby se vyjadřoval přesně," řekla. V tom jsou si prý podobní. "Jestli z toho mám aspoň malinko, tak jsem ráda," přiznala.

Rodina je pro moderátorku zkrátka smyslem života. "Jsem šťastná, že mám rodinu, že mám děti, že jsem dala přednost v určitých obdobích právě rodině, že jsem se toho nebála. Teď vím, že jsem udělala správně," uzavřela.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.