Pes na Plzeňsku živořil ve výkalech a bez vody. Chovatelce ho odebrali

[chooze:gallery;value:31402]

Inspektoři ze Státní veterinární správy Plzeňského kraje vyrazili na základě podnětu na kontrolu do obce Čížkov u Blovic. Tam zjistili, že středoasijský pastevecký pes jménem Goran tam u chovatelky žije v naprosto nevyhovujících podmínkách.

"Psa chovala v provizorním boxu bez boudy pokrytém množstvím výkalů. V době kontroly nemělo zvíře k dispozici vodu k napájení. Zhoršený byl také výživný stav psa a žena nebyla schopna doložit, že je očkován proti vzteklině," informoval na webu mluvčí SVS Petr Vorlíček.

[chooze:article;value:472324]

Veterináři proto ve spolupráci s policií, tamním útulkem a obcí Nepomuk ženě psa odebrali. "Na místě jí bylo sděleno, že podmínky, v nichž zvíře chová, jsou zcela nevyhovující a péče nedostatečná. Bylo proto rozhodnuto o okamžitém umístění do předběžné náhradní péče," doplnil Vorlíček.

Goran je v současné době v útulku U Františka v Borovně, kde se má čile k světu. Je tam o něj navíc náležitě postaráno.

"Krajská veterinární správa pro Plzeňský kraj s chovatelkou povede správní řízení pro porušení veterinárního zákona, obec s rozšířenou působností správní řízení pro porušení zákona na ochranu zvířat proti týrání," uzavřel Vorlíček.

Hned na začátku letošního roku řádil v Liberci travič psů. Podívejte se na reportáži:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.