Pes v přehřátém autě trpěl hodinu. Ze zoufalství rozkousal lahev s vodou

Nesmírným utrpením si v pondělí odpoledne prošel pes na parkovišti u Zoo Hluboká. Stafordšírského teriéra nechali jeho majitelé zavřeného v autě. Vozidlo navíc bylo v horkém letním počasí zaparkované na slunci.

Vysoké teploty během chvíle proměnily zavřené auto v peklo. Pes začal na předním sedadle kolabovat. Zvíře zahlédli náhodní kolemjdoucí, když se svíjelo v křečích způsobených vedrem.

[chooze:article;value:513333]

Mladý Marcel, který psa zahlédl, se jej pokusil vysvobodit. "Šli jsme s kamarádkou ze zoo a viděli jsme psa zavřeného v autě. Zavolali jsme policisty, kteří řekli, že nemáme nic dělat a že jsou za chvíli na místě. Pak ale ten pes začal mít křeče, tak jsem zkusil rozbít okno kamenem," povyprávěl Marcel.

Když na místo dorazili policisté, povedlo se jim zjistit, komu auto patří, a majiteli zatelefonovali. "Telefon však někdo při vyzvánění zavěsil. Majitelka psa se po chvíli dostavila k vozidlu a zvíře vysvobodila," uvedl mluvčí jihočeských policistů Jiří Matzner.

Majitelé tvrdili, že zvíře v autě nebylo dlouho zavřené. Podle jejich tvrzení nemohl být uvnitř déle než patnáct minut. To se však později ukázalo jako lež. Pes měl v autě trpět přibližně hodinu.

Na videu, na kterém pes v autě trpí, je viditelná i nálepka na čelním skle, která patří automobilovému klubu Static Garage. Ten se však od majitele vozidla distancoval a odmítl, že by byl členem klubu. "Nevíme, zda být rádi, že takový člověk vozí naši samolepku na svém autě a dělá nám tím ostudu. My jen doufáme, že se pejsek z toho brzy dostane a bude v pořádku," vyjádřil se k incidentu klub na svém instagramu.

[chooze:article;value:511805]

Vyčerpaného psa převezli jeho majitelé ve velmi vážném stavu k veterinářce. Zvíře se však nepodařilo zachránit a ještě ten večer uhynulo. Vedro však nebylo jediným faktorem. Zoufalé zvíře v rozpáleném autě rozžvýkalo plastovou lahev ve snaze dostat se k vodě uvnitř. Spolykané úlomky lahve mu následovně rozedraly orgány trávicí soustavy.

Pro majitelku psa bude mít incident vážné následky. Policie se případem zabývá a bude ženu vyšetřovat. Pokud bude kauza vyhodnocena jako týrání zvířete, hrozí za tento trestný čin i několikaleté vězení.

Policie na podobné případy opakovaně upozorňuje. V horkém letním počasí stačí jen pár minut, než se auto rozpálí k nevydržení. I přes důrazná varování každým rokem zemře několik domácích mazlíčků i dětí, kteří zůstanou zavření v autě.

Vedra mění auta v pece. Uvnitř se dá vydržet jen pár minut:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.