Pět dětských jmen, která všichni vyslovují špatně. Používají se i v Česku

Výsledky studie, kterou citoval deník Metro, odhalily pět jmen, které lidi nejčastěji vyslovují špatně. Tabulce jednoznačně kraluje Sean. Právě toto původem irské jméno, které znamená "milostivý", dělá lidem největší potíže.

Mnozí ho totiž vyslovují jako "Sín", což je ale špatně. Správně by se mělo vyslovovat jako "Šón". Některé možná překvapí, že toto zahraniční jméno má své nositele i v České republice. Podle portálu nasejmena.cz se jím může pyšnit 70 lidí, jejichž průměrný věk je 13 let.

[chooze:article;value:542896]

​Do první pětky jmen se dostalo i dívčí jméno Xuxa, která se dle portálu Planet Radio správně vyslovuje jako "šů-ša". Následují jména, která naopak mnoha Čechům problémy nedělají – Victoria, Francisco a Platon.

Mezitím, co databáze neeviduje v Česku nikoho se jménem Xuxa, Victorií je u nás hned 776 a průměrně jim je devět let. A své nositele má i Francisco a Platon. Francisců je u nás 23 a jejich věkový průměr je 38 let. Platonové jsou v Česku celkem čtyři s průměrným věkem osm let.

Pokud vám ale výslovnost těchto jmen dělá problémy, poslechněte si jejich správné znění na stránce Forvo. Právě z jejích dat totiž studie vzešla. Výzkumníci analyzovali údaje o tom, jakou výslovnost jmen lidé hledají nejčastěji.

Pluto nebo Chimamanda. Městský úřad ukázal nejneobvyklejší jména dětí:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.