Pět medvědů nedaleko hranic s Českem. Poškodili plot rodinného domu

V obci Kľačno v Trenčínském kraji se měli objevit medvědi. Podle slovenského deníku tvnoviny.sk svědci viděli pětičlennou medvědí tlupu ve středu po půlnoci, kdy se prý vydala k tamním rodinným domům. U jednoho z nich měla jedna ze šelem poškodit oplocení. Medvědy se ale podařilo zahnat do lesa.

"Naštěstí ke střetu člověka a medvěda nedošlo," uvedla slovenská policie Trenčínského kraje. "Pokud se nacházíte v této oblasti, prosím, buďte opatrní a zabraňte přítomnosti potravin venku, abyste k vašemu obydlí nepřivábili divokou zvěř," dodala.

[chooze:article;value:517996]

​Obec Kľačno se nachází jen asi 70 kilometrů od českých hranic. Podle slovenské mapy, která zaznamenává výskyt medvědů v blízkosti obcí, se ale tato zvířata objevila už i blíž.

V neděli 13. srpna byla medvědice s mláďaty spatřena u vrchu Divinec kousek od Valašských Klobouků. Na medvěda v okolí obcí Horná a Dolná Súča nedaleko českých Bojkovic zase narazili v červnu.

Útoky medvěda na člověka ale lidé hlásí výrazně méně. Po celém Slovensku jich je za letošní rok evidováno 12. Poslední tři byly hlášeny ve stejný den, a to 15. července. K jednomu z nich došlo kousek od Liptovského Hrádku, k dalšímu v Sučanech a ke třetímu u obce Drienovo na jihu Slovenska.

Sekundy od neštěstí. Ivanu ve slovenské vesnici vyděsila medvědice s mládětem:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.