Pět výhod odletu na dovolenou mimo hlavní sezónu

Málo turistů

Jedním z největších plusů dovolené mimo sezónu je bezpochyby méně turistů. A to nejen na turistických místech, ale i na plážích, kde si přímo můžete vybírat, ve které řadě bude vaše lehátko se slunečníkem. Personál se vám bude věnovat na 100 % jako vždy, ale navíc budou mít i chvilku na osobní popovídání třeba o zdejších zvyklostech.

Příjemnější počasí

Dalším plusem pro dovolenou před létem je stoprocentně příjemné počasí. Někomu vyhovují horké letní teploty spojené s vysokou vlhkostí vzduchu, jiný vítá větřík s nižšími teplotami, a pro ty je právě jarní období perfektní volbou pro vycestování. Pro cestovatelské duše, které chtějí zažít aktivní dovolenou plnou poznání, není lepší období. Ideálním místem pro takový typ dovolené je bezesportu španělský ostrov Mallorca, známý pro svou nepřebernou rozmanitost. Pobyty zde nabízí například cestovní kancelář Blue Style.  

Liduprázdné pláže

Musíme uznat, že v některých destinacích asi do moře v období před hlavní sezónou vlezou jen ti nejodvážnější. Ovšem ten pohled na tyrkysovou vodní hladinu s bílými vlnkami nutí snad všechny, aby to alespoň zkusili, i když jen prsty u nohou. Volné pláže bez turistů jsou pro to ideální. Co tedy vyrazit na italský ostrov Sardinie, která je jedním z plážových rájů? Skvělou volbou může být třeba Hotel Sighientu Resort Thalasso ležící přímo u krásné písčité pláže disponující velmi pozvolným vstupem do moře.

Lepší zážitky

S menším počtem cestovatelů se také pojí nepřeplněná turistická místa, jako jsou oblíbené památky, přírodní krásy nebo třeba návštěva blízkého městečka. V klidu si najdete volný stůl v místní restauraci, pokocháte se výhledem na moře a hlavně uděláte perfektní fotečky, které si tak rádi z našich cest všichni vozíme. Vyfotit si památky a jiné krásy dané země bez lidí je snem snad každého cestovatele. Přesvědčit se o tom můžete například v Hotelu Atlantica Ocean Beach, který se nachází  kousek od historického města Chania považovaného za nejkrásnější část řeckého ostrova Kréta.

Rozumné ceny

Dovolená před hlavní sezónou sebou často nese také výhody nižších cen. Mnoho ubytovacích zařízení zvedá ceny v nejvíce poptávané části roku, což jsou především letní prázdniny. S tím také souvisí cena letenek a dalších služeb. Nižší ceny můžete nalézt i přímo na místě, protože turistická sezóna v destinacích teprve začíná. Musíme také podotknout, že ne všechny obchody nebo služby budou v tuto dobu otevřené, ale věřte nám, že ostatní výhody vám to dostatečně vykompenzují.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.