Pětice nezletilých dívek přepadla v parku mladou ženu. Kopaly do ní několik minut

Několik minut nepřetržitých kopanců. Tak Míša popisuje řádění pěti dívek, které na ni měly zaútočit. Bylo jim zhruba 13 nebo 14 let. "Záchranáři po ošetření transportovali mladou ženu do pardubické nemocnice na chirurgické oddělení," řekla mluvčí pardubických záchranářů Alena Kisiala.

Tam Míša strávila několik dní a týden už nosí krční límec. "Začalo to zvracením a bolestí hlavy, nebyla jsem schopná ani pořádně mluvit," vyjmenovala. Při těchto úrazech je důležité další vyšetření, které vyloučí poranění mozku.

Děti prý útočily bez důvodu a povalily i Míšinu kamarádku. Vzaly jí 1500 korun. "Přibývá těchto záležitostí, které mají charakter trestného činu. Od raného dětství agresivita je méně tlumena výchovně, než byla kdysi," myslí si psycholog Jan Lašek.

[chooze:article;value:510430]

Dvojice se prý zastaly až jiné nezletilé děti. Rodiče tvrdí, že nešlo o jediný útok této dívčí party. "Slyšela jsem o útocích v nákupním centru, na záchodech, v parku," uvedla Míšina matka.

Policie ví, o koho se jedná, ale dívky ještě nebyly u výslechu. "Zda se dotyční dopustili i dalšího protiprávního jednání, je předmětem vyšetřování," dodala mluvčí pardubické policie Andrea Muzikantová.

Policisté tvrdí, že o prázdninách se zaměřují na místa, kde se potkává mládež. A tím Tyršovy sady jsou. "Policisté zahájili úkony trestního řízení pro výtržnictví a krádeže," ujistila Muzikantová. Kriminalisté ale připustili, že by případ mohli překvalifikovat na loupež, a to by pachateli hrozil vyšší trest.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.