Petice proti spalovně v Pardubicích měla chyby. Podpisy se musí sbírat znovu

Pardubická radnice chce, aby případné spuštění spalovny nebezpečných odpadů v Rybitví projednal Senát. Úředníci odevzdali v dubnu skoro 11 tisíc podpisů, ale v petici bylo tolik chyb, že desetitisícové hranice nedosáhli. Některé vyplněné údaje totiž buď neseděly, nebo byly nepřesné. Například místo trvalého bydliště Pardubice někdo napsal "Pce", což už bylo špatně.

Město tedy po jarním faux pas petici obnovuje a apeluje zejména na lidi, kteří správně nevyplnili potřebné údaje. U adresy je totiž nutné uvést město, ulici, číslo popisné a poštovní směrovací číslo, nikoli jen název města. Momentálně je podpisový arch umístěný v Turistickém informačním centru, objeví se i další stánky a do ulic mají vyrazit i dobrovolníci.

[chooze:article;value:505081]

​Je to pár dní, co se lidé i úřady na východě Čech ostře pustili do ministerstva životního prostředí. To dalo zelenou spalovně s tím, že dopad na zdraví obyvatel nebude zásadní. Zařízení má stát na návětrné straně Pardubic a jen několik stovek metrů od prvních rodinných domů. Majitel chce pálit až 20 tisíc tun odpadu ročně, tedy dvě tuny chemikálií za jedinou hodinu.

Spalovna se spoustě lidem nelíbí. Její odpůrci před časem naplnili celý zimní stadion, velké emoce provázelo i veřejné projednávání záměru investora v listopadu. U ledu stále není ani nápad pardubické radnice spalovnu odkoupit a tím zamezit likvidaci odpadu. Pokud zařízení získá všechna povolení, fungovat by mohlo už za dva roky.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.