Petru Pavlovi většina Čechů věří, vychází z průzkumu STEM

Petr Pavel má důvěru většiny Čechů. Vychází to z průzkumu agentury STEM, který zveřejnily Novinky.cz. Určitě současnému prezidentovi věří 27 % Čechů, spíše mu pak věří 33 %. Alespoň částečnou podporu tak má u 60 % obyvatel Česka. Slabou nedůvěru pak k Pavlovi chová 23 % obyvatel a silnou nedůvěru k němu má 17 % Čechů.

Současná podpora Petra Pavla tak přibližně odpovídá volebním výsledkům z druhého kola prezidentských voleb na konci ledna. V něm Pavel zvítězil s 58,32 %. Jeho soupeř Andrej Babiš pak získal 41,67 % hlasů. Podle STEM se ale podíl současných podporovatelů a odpůrců prezidenta mezi někdejšími voliči Petra Pavla a Andreje Babiše příliš neliší.

Nejvíce se rozdělení podporovatelů a odpůrců liší podle vzdělání. Zatímco u lidí se základním vzděláním Pavlovi spíše nebo určitě důvěřuje 72 % respondentů, u vysokoškolsky vzdělaných lidí má podporu jen 49 % z nich.

[chooze:article;value:509298]

Velký úspěch Petr Pavel nesklízí ani u čtenářů TN.cz, kteří jej měli k příležitosti jeho 100 dní ve funkci možnost oznámkovat jako ve škole. Podle výsledků z pátečního rána 983 z 1 544 hlasujících, tedy 63,67 %, dalo Pavlovi nedostatečnou. Naopak jedničku si vysloužil od 372 hlasujících, což je 24 %  tedy ani čtvrtina.

100 dní prezidenta Pavla: Raději budu kritizován za aktivitu než vlažný start (6/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.