Pilot havaroval do ledové vody. Z letadla nořícího se ke dnu mu pomáhali kajakáři

O velkém štěstí může mluvit 71letý pilot Steve Couchman z amerického Marylandu. Ten se totiž v pondělí ráno ve svém osobním letadle zřítil do ledového jezera. Naštěstí byli poblíž dva mariňáci s kajaky John Gelinne a jeho stejnojmenný syn, píše web ABC News.

Ti nejdřív pozorovali padající letadlo a obávali se, aby nenarazilo do jejich domu. Couchman však naštěstí strhnul řízení a vyhnul se tak ještě větší katastrofě. Letadlo spadlo do ledové vody poblíž domů a začalo se rychle potápět.

[chooze:article;value:440944]

Když to Gelinne se synem viděli, okamžitě naskočili do svých kajaků a jeli nebohého muže zachránit. Voda byla natolik zmrzlá, že si místo pádel museli vzít lopaty. U promrzlého Couchmana byli během chvíle a vytáhli jej z vody na led.

Tam všichni čekali až do doby, než se k nim taktéž na kajaku dostala policistka Elisabeth Myersalsová, která kvůli tvrdému ledu musela místo pádla použít šroubováky. Jak píše web Today, krátce na to dorazilo i policejní plavidlo, které promrzlého pilota odvezlo na břeh a následně do nemocnice.

Proč se letadlo zřítilo, nyní vyšetřuje policie. "Svědci řekli policii, že slyšeli prskání, a krátce poté i pád letadla do jezera," uvedla marylandská policie v prohlášení.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.