Pilot otočil let na Kanáry kvůli opilým pasažérům. Zasahovala i policie

Letadlo společnosti Ryanair na trase ze skotského Edinburghu na španělský ostrov Lanzerote podle dat webu Flightradar24 ještě ani neopustilo nebe nad britskou pevninou, když se stroj začal otáčet. Po necelé hodině letu přistál v pátek vpodvečer zpět na letišti, odkud předtím vzlétl.

Podle webu Daily Mail mohla za toto nečekaně brzké přistání trojice bujarých turistů. "Ještě než jsme odstartovali, bylo jasné, že ten, který seděl vedle mě, je opilý. Páchl alkoholem a bez výčitek potahoval z elektronické cigarety," popsal dění na palubě jeden z cestujících.

[chooze:article;value:563304]

Po startu se "zábava" prý ještě více rozjela. "Začali něco anglicky křičet a vytáhli láhev vodky, která byla už téměř prázdná. Letuška jim ji později, spolu s tou elektronickou cigaretou, vzala," popsal cestující další dění.

Toto chování bylo příliš i pro piloty, kteří se rozhodli letadlo otočit zpátky. Na zemi si pak pro trojici přišla policie. Pro zbylé cestující to ale výhru úplně neznamenalo. Další hodinu totiž museli čekat, než se celá situace dořeší a letadlo bude moci znovu odletět. Na Lanzarote tak přistáli s více než čtyřhodinovým zpožděním.

Tipy pro cestování letadlem: Od balení po případnou reklamaci zavazadel (6/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.