Pilot překazil cestujícím dovolenou. Do letadla přišel opilý, zatkla ho policie

Ani dlouholetá zkušenost nezabránila 61letému pilotovi v pěkném skandálu. Ačkoliv na něj čekalo plné letadlo cestujících ze skotského Edinburghu, do práce přišel pod vlivem alkoholu. Do New Yorku tak cestující nedopravil.

Pilot byl ještě na letišti zatčen a let byl na poslední chvíli zrušen, píše deník New York Post. Muž byl obviněn podle zákona o bezpečnosti železnic a dopravy z roku 2003, který ukládá limity na konzumaci alkoholu pro členy posádky. Nešťastnou událost potvrdila i letecká společnost.

[chooze:article;value:501389]

​"Delta Air Lines potvrzuje, že jeden z členů posádky byl zatčen v pátek ráno na letišti v Edinburghu," řekl médiím mluvčí aerolinek. "Přístup společnosti k alkoholu patří mezi ty nejpřísnější v odvětví a porušování pravidel není tolerováno," dodal.

Čas od času však přesto aerolinie podobný skandál řeší. V březnu minulého roku řešila společnost JetBlue podobnou situaci, kdy policie musela zasahovat přímo v kokpitu letadla, píše deník The Guardian. Právě tam chytila 52letého opilého pilota. Muž tehdy strážníkům řekl, že před nástupem do letadla vypil sedm až osm drinků.

V Ostravě přistálo jedno z nejnebezpečnějších bezpilotních letadel na světě:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.