Piráta silnic ve formuli hledá policie. Je to pro něj adrenalin, říká expert

Okruh jako okruh. Název obchvatu kolem Prahy si zřejmě chybně vyložil řidič rychlostního vozidla. Formuli zaznamenali svědci v sobotu večer na Pražském okruhu u sjezdu na Jesenici.

Přitom na silnici nemá formule co dělat. "Viděli jsme, že osvětlení rozhodně není nic moc. Chyběly tam blinkry. Tato vozidla určitě mají pérování, které vyhoví hladké závodní dráze, ale už nevyhoví klasické průměrné silnici," sdělil dopravní expert Roman Budský.

"Videem se zabývají pražští dopravní policisté, kteří budou zjišťovat, kdy a kde bylo video natočeno a kdo seděl v daný moment za volantem," uvedla mluvčí pražských policistů Violeta Siřišťová.

[chooze:article;value:520665]

Stejný případ řešila policie už v roce 2019, kdy se podobný závodník proháněl po D4. Podle informací redakce o stejného řidiče nejde. Video, které koluje po sociálních sítích, ale ukazuje, že se řidiči minimálně znají. Policii se tak přímo pod nosem prohání v okolí Prahy dvě formule.

"V každém případě by se to řešit mělo. Čili všimnout si toho, odhadnout trasu, okamžitě za ním vyslat hlídku, to vozidlo zastavit a potom to všechno náležitě řešit. Ten člověk snad čeká na to, že konečně se objeví auto s majákem, a že to bude ten pravý adrenalin," myslí si Budský.

Policie by ale musela závodníka chytit přímo při činu. "Žádáme očité svědky, pokud vůz viděli na komunikaci, aby se nám ozvali na linku 158," požádala Siřišťová.

Majitele červené formule z D4 sice policie zná, ale úřady mu tehdy nedokázaly, že řídil skutečně on. A tak trestu řidič unikl. Pomoci by mohlo také ferrari, které si policie pro podobné případy před časem pořídila.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.