Piráti chtějí odstoupení Komrskové. Její partner ale z magistrátu jen tak nezmizí

Náměstkyně pražského primátora v partnerovi na pozici svého poradce nic špatného neviděla, prošel výběrovým řízením, na které sama Komrsková prý vliv neměla. Její partner na svou funkci nakonec rezignoval a slíbil, že svou spolupráci ukončí v průběhu srpna. "Personální záležitosti mého týmu považuji za vyřešené, došlo ke zjednání nápravy. Za uzavřené to ostatně považuje i republikové předsednictvo strany," uvedla Komrsková. Některým Pirátům to ale nestačí a chtějí i její odstoupení.

"Mám za to, že při primárních volbách na kandidátní listinu pro komunální volby byly členům strany zamlčeny podstatné skutečnosti mající vliv na jejich volbu. Ze strany Jany Komrskové nebyl uveden fakt, že plánuje zaměstnávat své životní partnery," objevilo se například na pirátském fóru.

[chooze:article;value:515839]

​"Já to vnímám jako podnět k dalšímu vysvětlování a hlavně k vyjasnění si, co je přijatelné a co je nepřijatelné," uvedl šéf zastupitelského klubu Pirátů Daniel Mazur.

Podle předsedy strany Ivana Bartoše hlasování spolustraníků na internetu zatím pozici Komrskové neohrožuje. "Členský podnět proto nevnímám jako smysluplný. A pokud by došlo k oficiálnímu hlasování strany, má pouze doporučující charakter. Celostátní fórum může totiž rezignaci na veřejnou volenou funkci svým usnesením pouze doporučit," reagoval Bartoš.

"Ukazuje se, že Pirátská strana není čestnější nebo poctivější než jiné politické strany, je úplně stejná," zhodnotil politický analytik Lukáš Jelínek. Partner Komrskové se teď má, podle některých straníků, přesunout k jinému radnímu. 

[chooze:article;value:514225]

"​Já osobně jako předseda klubu bych ho rád udržel v práci pro klub. My tohle budeme diskutovat a dáme na radu našeho odboru," dodal Mazur. Právě stranický odbor personalistů by měl nakonec o Benešově osudu na magistrátu rozhodnout.

"Piráti do značné míry doplácejí na svojí otevřenost. Na to, že mají otevřené pirátské fórum, kde všechny své kauzy a všechny své problémy probírají veřejně. To jiné politické strany nedělají, tutlají je, a proto se třeba o nich tolik neví," dodal Jelínek.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.