Piráti řeší sexistické útoky na Klusovou. Je to nechutné, říká předseda Bartoš

"Za kompetentnost a poctivost Zuzky bych dal ruku do ohně. Jsem si jistý, že když jí její odhodlání vydrželo přes dlouholetý aktivismus a provází ji v její tvrdé práci v náročném Moravskoslezském kraji, neotráví ji ani hrstka ubohostí ze sítí," uvedl předseda Pirátů.

[chooze:article;value:447632]

​Oplzlé komentáře se na političku začaly snášet od chvíle, kdy strana v sobotu na síti X oznámila, že Zuzana Klusová, která je zatím hlavně zastupitelkou Moravskoslezského kraje, bude za Piráty kandidovat do Evropského parlamentu ve volbách, které se uskuteční v červnu příštího roku. Například uživatel vystupující pod jménem Stanislav Ševeček stihl komentovat prsa političky. Jiný diskutující se zase ptal, kdo Pirátku "ohnul přes stůl".

"Mám 19 let jednoho muže, dítě a žiju v Karviné. Byla bych vděčná, kdybyste si podobné nevkusné řeči nechal od cesty. Pak se divíte, že ženy nejdou do politiky, většina z nás není po deseti letech politické práce zvědavá na tyhle řeči," odpověděla mu Klusová.

Pak ale uvedla, že věc bere s nadhledem a pochvaluje si mimo jiné popularitu, kterou současný zájem vyvolal. "Na Seznamu jsem v hledanosti předběhla Agátu se Soukupem a uspořádali jsme první fotbalový turnaj nízkoprahových klubů pro sociálně znevýhodněné dětí v Karviné," napsala na síti X v pondělí Klusová.

Mezitím se političky začali zastávat i další partajní kolegové včetně ministra zahraničí Jana Lipavského. "Děkuji Pirátkám za jejich práci a prosím, nenechte se odradit hlupáky. Ženskou perspektivu v politice potřebujeme," zmínil Lipavský na facebooku.

Piráti řeší osud exnáměstka Koláříka. Důvodem je žárlivá potyčka (7/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.