Pirátka Gregorová se do Bruselu stěhuje kvůli kočce. Chci, aby měla zázemí, říká

Uplynulé volby do Evropského parlamentu rozhodně Piráti nemohou považovat za úspěšné. Získali jen 6,2 % hlasů a jediný mandát, který obhájila právě Gregorová. V kampani se údajně snažili vrátit k rebelským kořenům.

Teď ale podle ní musí nastat změny v řízení veřejného obrazu strany. Zúžit by se měl okruh lidí, kteří se na jeho vytváření podílí. "Cítili jsme roztříštěnou pozornost. Ví pravá ruka, co dělá levá?" popsala situaci. K zeštíhlování tak má dojít i bez ohledu na finance, aby se zlepšilo fungování.

[chooze:article;value:561188]

"To, jak fungoval ten aparát dnes, bylo nastaveno asi v roce 2017. Tehdy jsme měli pouze 22 poslanců a téměř nic jiného. Od té doby máme čtyři poslance, ale jsme ve vládě, máme europoslance. Za těch sedm let se ta strana zcela změnila, ale v jejím vnitřním fungování nic," vysvětlila.

Znovuzvolená europoslankyně plánuje, stejně jako v minulém volebním období, přesídlení do Bruselu. "Mám jeden prvek v osobním životě, které mě velmi výrazně ovlivňuje, a to je kočička. Chci, aby měla nějaké zázemí, kde já primárně jsem," popsala.

[chooze:article;value:560971]

"Rozhodla jsem se minimálně na rok do Bruselu přestěhovat a mít hlavní zázemí tam," řekla. Vysvětluje to tím, že jí čeká seznamování s novými lidmi a vykolíkování hřiště, na kterém se chce pohybovat. Později se ale chce vrátit do Česka a "prodávat" práci, kterou v europarlamentu odvádí.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.