Pirátka o velkochovech: Selata si ukusují ocásky, problém je levné maso každý den

"Dokud budou lidé chtít konzumovat maso každý den, dokud budou chtít kupovat maso v supermarketech, tak tady velkochovy budou," popsala Kocmanová svůj postoj k problému. Nejhůře jsou na tom podle ní kuřata, ale i třeba krávy.

"Hned v den narození je telátko krávě odebráno, dochází tam skutečně k trápení na obou stranách. Myslím si, že tohle jsou situace, nad kterými bychom se měli zamyslet," uvedla poslankyně. I tak se podle ní situace daří částečně zlepšovat.

[chooze:article;value:554619]

​"Povedlo, že od roku 2027 dojde ke zrušení klecových chovů. Povedlo se zavést, aby u chovů prasat bylo více obohacujících prvků, třeba provázků, se kterými si můžou selátka hrát," řekla. Ve stísněných prostorech si podle ní totiž navzájem ukusují ocásky.

I proto se v Poslanecké sněmovně zasadila o možnost veganského občerstvení. "Nechtěla jsem, abychom na akcích, které pořádám ke změně klimatu nebo o právech zvířat, jedli šunkové chlebíčky," vysvětlila. Návštěvníci si podle ní možnost pochvalují.

[chooze:article;value:554432]

​Důležitá je pro ni právě možnost volby. "Mladí lidé preferují mít možnost výběru v restauračních zařízeních, ať už to jsou veganské nebo vegetariánské varianty. Nemyslím si ale, že je to úplně generační záležitost," řekla.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.