Pirátská náměstkyně zaměstnala partnera jako poradce. Teď raději skončil

Dokonce i mezi samotnými Piráty vyvolal krok náměstkyně pražského primátora vlnu nevole.

"Jestli je nějaká část Pirátů tradiční partaj, je to část pražská –⁠⁠ sněmovní, magistrátní i na hodně městských částech, čest vyjimkám. A to výběrové řízení bylo spíše formální divadlo, protože v komisi zasedli jen Komrskové kámoši," soudí zakládající člen strany Dalibor Záhora.

"Já si nemyslím, že je to vhodné, ostatně jsem ten svůj názor na to sdělil i paní Komrskové," vzkázal pirátský předseda Ivan Bartoš.

Navzdory výhradám některých spolustraníků Petr Beneš do své funkce podle náměstkyně primátora nastoupil od 1. dubna letošního roku.

[chooze:article;value:513390]

"Nastalá situace nebyla optimální, ale ze všech variant, které v tu chvíli byly, nám přišla jako nejméně špatná. Aspoň mně osobně rozhodně," tvrdí pražský radní Daniel Mazur (Piráti).

Jenže pro Benešův konec ve funkci se Pirátů na internetovém fóru vyslovila většina. Ačkoliv to na někoho mohlo působit jako malá domů, podle náměstkyně primátora to tak není, její partner prý vyhrál výběrové řízení. Teď si za něj ale bude muset hledat náhradu.

"V reakci na mediální tlak, který se v posledních dnech odehrál vůči mojí partnerce Janě Komrskové, jsem se rozhodl ukončit svoji činnost na pozici jejího poradce v průběhu měsíce srpna, abych ji ochránil před dalšími útoky. Do výběrového řízení jsem se přihlásil s jedinou motivací, a to maximálně využít své odborné znalosti a zkušenosti," uvedl Beneš.

[chooze:article;value:513688]

"Rozhodli jsme se respektovat rozhodnutí pana Beneše, že v průběhu srpna ukončí činnost v sekretariátu Jany Komrskové. Na to místo odborného poradce bude poté vypsáno výběrové řízení," dodal Mazur.

"Že si náměstkyně zaměstná svého partnera, a navíc ještě člena Pirátské strany, je za mě neobvyklá situace. Dvojnásob neobvyklá a paradoxní, že se to stalo u Pirátů, kteří tak vehementně kádrují všechny ostatní politické strany a politiky kvůli kumulaci funkcí," nešetřil kritikou poslanec Patrik Nacher (za ANO).

"Formálně se paní Komrsková nepotismu, to znamená preferování svých blízkých před ostatními kandidáty, nedopustila, protože pan Beneš prošel úspěšně konkurzem, ale ze všeho nejnormálnější by bylo, kdyby se pan Beneš vůbec žádného konkurzu neúčastnil, protože je to proti politické etice," řekl politolog Lukáš Jelínek.

"Otevřené výběrové řízení na tabulkové místo na mém sekretariátu na magistrátu bude zveřejněno v brzké době. Budu velice ráda, když se do něj přihlásí co největší množství odborníků na životní prostředí a majetkovou politiku," uzavřela Komrsková.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.