Piráty by měli zakázat ústavou a Kalousek je vyčpělý, kritizuje Klaus

Zvyšování platů politiků

Českem v poslední době hýbe návrh na navýšení platů politiků, zvláště v kontextu toho, že jiní státní pracovníci nedostanou přidáno. K tomu se vyjádřil i Klaus. "Je to strašlivě nepříjemná věc, aby si politici sami zvýšili platy, a myslím, že to je velmi riskantní krok a nemělo by to tak být. A zejména v dnešní době, když ta ekonomika tápe a stagnuje a není na to vhodná chvíle. Zdá se mi to nerozumný krok," řekl.

Zároveň se objevil návrh na to, aby první dáma dostávala až 95 250 měsíčně jako náhradu na výdaje. "V minulosti to tak nikdy nebylo. Samozřejmě předcházející paní prezidentové, včetně mé manželky, nikdy žádnou náhradu neměly. Myslím, že se paní prezidentové lišily velmi v angažovanosti. Moje manželka byla naprosto součástí práce a věnovala se tomu denně a chodila ráno do práce. Myslím, že ty jiné to tak prostě nedělávaly, takže je to všechno složité, ale opět je to zbytečně popuzující akce. Nedoporučuji," zhodnotil.

[chooze:article;value:576474]

Vládní krize a odchod Pirátů

Vládní krizi, nyní již v zásadě zažehnanou, vzbudilo také rozhodnutí premiéra Petra Fialy (ODS) vyhodit předsedu Pirátů Ivana Bartoše z postu ministra pro místní rozvoj, což vyústilo v kompletní odchod Pirátů z vlády.

"Nevím vůbec, proč se o tom mluví. Jedna bezvýznamná stranička, programově pirátská, což je něco, co by mělo být ústavou zakázáno, aby vůbec někdo se kvalifikoval jako pirát a chtěl okrádat ostatní, prostě vypadla z vlády. Já vůbec nechápu, proč se mluví o nějaké vládní krizi. Žádná vládní krize nenastala," míní Klaus.

"Vládní koalice místo pěti- bude čtyřčlenná, pořád má ještě většinu v Poslanecké sněmovně. Je to úplný nesmysl, umělá věc. Rozhádaní Piráti jsou v krizi, to ano, ale pro vládu a pro naši zemi to buď neznamená vůbec nic, nebo je to vítězství, prostě když tahle velmi podivná strana vypadne z vlády, je to vítězství rozumu a vítězství obyčejného člověka," dodal.

[chooze:article;value:574936]

Politický restart Miroslava Kalouska

Indráková se Klause zeptala také na odchod Miroslava Kalouska z TOP 09 a na spekulace ohledně toho, že by mohl založit novou stranu. "Kalousek je produkt minulosti a o tom, jestli může oslovit někoho z dnešních voličů… On je bystrý, vtipný, umí v televizních debatách dobře mluvit, ale myslím, že je už v něčem vyčpělý a opotřebovaný, plus má řadu kaněk na sobě," vyjmenoval Klaus, jak vidí Kalouskovy klady i zápory.

"Já bych ho v žádném případě tady nevolil. Už jsem vám řekl, že bych nevolil ani ODS, ani ANO, takže bych řekl, že Kalouska určitě také ne," ujistil.

Řeč ale také přišla na utváření předvolebních koalic, na korespondenční volbu a další témata. Na celý díl pořadu se můžete podívat pod titulkem článku.

[chooze:poll;value:c37e9810caa568046d336a3c76e5b078129eefcf;layout:tn_nova]

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.