Pizingerová o životním trápení: Lidé na mě kvůli chlapům koukají skrz prsty

S malým synkem a dvěma kamarádkami si užívala v chladných měsících dovolenou v teple. Manžela Josefa (35) a syna Kubu, kterého má se zesnulým Karlem Svobodou, nechala doma. "Žijeme hezký spokojený život. Jakub už je dospělý a začal teď dělat grafickou školu, tak uvidíme, jak se mu povede," zmínila prezidentka nadace Kapka naděje Pizingerová.

Vztah s manželem dříve šokoval veřejnost, protože Josef je synem bývalé nejlepší kamarádky Venduly. Po letech jim to ale stále klape. Právě s Josefem dostala Pizingerová, která přijala po svatbě jeho jméno, novou šanci na lásku. Společně vychovávají dnes tříletého Pepíčka.

[chooze:article;value:533035]

​Přestože na svůj věk i přes všechny tragédie, které jí život přinesl, rozhodně nevypadá, není ten typ, co by si z věku lámal hlavu. "Na akci se synem ve školce jsem byla nejstarší matka, to bylo hrozný zjištění. Ale když na to člověk fyzicky stačí a můžete dítěti předat něco hezkého, co máte v sobě, a ukazovat mu ten svět, tak je to dar," řekla. 

"Když se v životě náhodou rozhodnete mít mladšího partnera, tak je to ještě větší dřina. U žen to podle mě ale není o tom zakrývat, kolik vám je, ale je to tím, že máte tím věkem jiné zkušenosti. To mládí a svou živost máte napsanou v očích a ve tváří," podotkla Pizingerová.

[chooze:article;value:530563]

​Lidé na ni kvůli věku partnerů vždy koukali skrz prsty. "Můj první muž byl o 33 let starší než já a Josef je o 16 let mladší, což je na té časové ose zhruba 50 let věkového rozdílu. Ta doba se posunula, ale vnímání se nezměnilo. Když jste mladší než partner, tak se na vás lidé koukali skrz prsty. Když jste starší než partner, tak jste pošetilá. Na začátku ani jednomu z těch vztahů nedával nikdo šanci," popsala své trápení Pizingerová.

Podle ní za to může pohled společnosti na ženy. "Žena je vždycky hodnocená víc než muž. S tím se musí každá vyrovnat sama a být sama sebou. A být sama sebou v nějaké společnosti je někdy těžké," doplnila.

V období před vánočními svátky se o vdově po geniálním skladateli více mluvilo. Svobodův syn Petr se znovu rozhodl rozdmýchat rodinnou historii a spory v knize o svém otci. Petr před měsícem pro Život ve hvězdách zmínil, že vztahy s Vendulou jsou na bodu mrazu. Ta se k věci odmítla vyjádřit.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.