Plakajícího chlapce v autě zachránili na poslední chvíli. Otci hrozí vězení

Hlasitý pláč několikaměsíčního miminka přitáhl pozornost kolemjdoucích. Ti si všimli, že v rozpáleném autě v jedné z ulic polského hlavního města Varšavy je zpocené miminko. Ačkoliv auto mělo nastartovaný motor, uvnitř nebyl žádný dospělý.

Podle tamního deníku Polsat News byla okna auta lehce pootevřená. Jedné z kolemjdoucích žen se podařilo malou mezerou protáhnout ruku a vozidlo zevnitř otevřít. Svědci vyndali dítě ven, a protože bylo bez dozoru, zavolali okolo 18. hodiny záchrannou službu.

Po několika minutách dorazila policie i záchranáři. "Teplota venku byla asi 35 stupňů, bylo dusno a parno, auto bylo na slunném místě, uvnitř nebyl žádný stín," informovala policie. Záchranáři uvedli, že chlapec jevil známky dehydratace, a tak se ho rozhodli transportovat do nemocnice.

[chooze:article;value:516746]

​Policisté se mezitím snažili identifikovat majitele vozu a opatrovníka dítěte, v blízkosti vozidla se však nikdo nenacházel. Strážníci tedy vozidlo našli v databázi a majitele se pokusili kontaktovat telefonicky, ale úspěšní nebyli.

K autu přispěchal krátce po 19. hodině nervózní muž, a jak se ukázalo, šlo o otce dítěte. Ačkoliv se snažil vysvětlit, proč chlapce v autě nechal, policisté jej obvinili z toho, že dítě vystavil vážnému ohrožení života. Teď mu hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi.

Ulicí v Hradci Králové se proháněl v autě 14letý kluk. Vezl ještě další dvě děti:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.