Plameny pohltily rozestavěný mrakodrap v Hongkongu. Dva lidé se zranili

Ve čtvrtek krátce po 11. hodině večer hongkongského času obklopily plameny 42patrovou budovu. Hasičům trvalo několik hodin, než se jim oheň podařilo zkrotit. Požár ohrožoval i sousední obytné bloky. Podle policie došlo v okolí k dalším menším požárům, ty se ale podařilo rychle uhasit.

"Během zásahu bylo za asistence hasičů a policie evakuováno celkem 170 osob. Příčinu požáru staveniště stále vyšetřujeme," informoval zástupce velitele hasičů Keung Sai-ming.

[chooze:article;value:484344]

Svědci první plameny údajně viděli v horní části budovy poblíž lešení a asi po hodině se požár rozšířil po celé stavbě. Sledovaly a natáčely ho stovky lidí. "Právě jsem byla svědkem katastrofálního požáru výškové budovy Mariners’ Club v Hongkongu. Po letech studia a zkoumání požárů budov je neskutečné to vidět na vlastní oči. Modlím se, aby byl požár brzy uhašen," uvedla svědkyně.

Mrakodrap měl být ikonickou stavbou rušné nákupní a turistické čtvrti u městského přístavu v centru Hongkongu. Po dokončení stavby v něm měl být historický klub námořníků a luxusní hotel. Projekt stál v přepočtu skoro 17 miliard korun. Dokončen měl být v polovině letošního roku. Zda bude budova opravena, zatím není jasné.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.