Plameny zničily byt v Praze, popálený nájemník skončil v nemocnici

Hořet začalo po 22. hodině v přízemí menšího činžovního domu ve Slavětínské ulici.

Do boje s plameny se pustilo pět jednotek hasičů, které použily tři vodní proudy. “Při našem příjezdu byly dva pokoje zasaženy požárem v plném rozsahu,“ řekl TV Nova na místě velitel zásahu.

[chooze:gallery;value:29757]

​Jedenáct nájemníků se evakuovalo. Obyvatel zasaženého bytu skončil s popáleninami v péči záchranářů, kteří ho převezli do nemocnice. Hasiči dostali rychle oheň pod kontrolu, z okna vyhodili větší množství odpadu, který společně se skrytými ohnisky dohašovali. Nájemníci se po odvětrání domu mohli vrátit. Příčinu vzniku ohně a způsobenou škodu zjišťuje hasičský vyšetřovatel.

Kromě požáru v Klánovicích ale pražští hasiči vyjížděli v noci ještě jednou. V Ostrovského ulici nad ránem začal hořet prodejní stánek v areálu Manifesto, na jehož uhašení potřebovali tři proudy a výškovou techniku. Hasiči také na počet jednotek vyhlásili druhý stupeň požárního poplachu.

Požár se naštěstí obešel bez zranění i rozsáhlejších škod. Hasičům se podařilo dostat oheň rychle pod kontrolu. Zbývalo už jen odvětrat zakouřené prostory.

Hasiči museli před pár dny zasahovat na Chrudimsku. Při požáru tam zemřela žena:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.