Plánování dovolené není tak jednoduché. Nesmíte zapomenout na důležité věci

Plánování dovolené není vždy úplně snadné, každý si totiž pod pojmem dovolená představuje něco jiného. "Samozřejmě musíte vědět, s kým chcete cestovat a co chcete dělat. Jestli chcete takovou typickou válečku, anebo se snažit nějakým způsobem zjistit, co ta země nabízí," popsala Nicole Okonkwo Gattuso, obchodní ředitelka CK Blue Style.

Nejlepší je podle ní zájezd first minute, abyste nemuseli dělat žádné kompromisy a mohli jet tam, kam si přejete. "Proto hodně nabízíme tu možnost klientům. Často se s first minute zájezdy pojí i možnosti různých slev, jak pro dospělé, tak pro seniory. Často je jednou z výhod dítě zdarma," doplnila Okonkwo Gattuso.

[chooze:article;value:544148]

​Je samozřejmě několik věcí, na které si při pořizování zájezdu a přípravách na něj musíte dát pozor. "Samozřejmě jsou věci, které byste už měli řešit předtím, než dovolenou koupíte, například jestli máte pas a jestli je platný. S tím se často setkáváme, že klienti to zjistí až na letišti, že bohužel nemůžou odcestovat, protože jim platnost pasu skončila anebo jim končí dříve, než za půl roku," upozornila.

Zároveň byste si pak měli připravit dostatek peněz. "Musíte mít nějakou měnu, kterou v té zemi akceptují. Nesmíte spoléhat pouze na platební karty nebo rozměnění eur," podotkla Okonkwo Gattuso. Podle ní je důležité zjistit o vysněné destinaci dostatek informací, abyste věděli, co čekat, třeba co se zvyků a oblékání týče.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.