Plánování kuchyně: vychytávky do moderní kuchyně – 1. díl

Trendy u kuchyní a technologie jejich zpracování se stále obměňují, ale to neznamená, že byste si nemohli sami vybrat vám maximálně vyhovující kuchyni. Při výběru je však dobré myslet nejen na praktičnost, ale i na celkový vzhled. Styl nové kuchyně by měl stoprocentně začínat hned během plánování.

Plánování kuchyně

Jestliže se rozhodnete pro spolupráci s architektem, vybírejte zkušeného člověka, sledujícího současné trendy v kuchyních. Plánování kuchyní začíná u rozdělení na jednotlivé zóny. Je třeba myslet na místa, kde se bude péct, vařit, mýt nádobí. Dále se potřebují prostory na ukládání potravin a někdo bude preferovat i barovou část. Plánování kuchyně se rovná výběru vhodných a moderních materiálů. Rovněž se při realizaci nezapomíná na nové technické vychytávky.

Kuchyně s barem

Součástí dnešních kuchyní jsou barové části. Při plánování kuchyně neumisťujte domácí bar na místo, kde byste často zakopávali o barové židle. Barový pult by měl být obklopen jenom množstvím židlí, jaké skutečně upotřebíte. Nadbytečné množství barových židlí je zcela zbytečné a nepraktické. Židle k baru preferujte s nastavitelnou výškou, aby se daly snadno přizpůsobit  výšce sedícího a zároveň mu zajistily pohodlí. Sedící člověk by měl sedět tváří do kuchyně. Do barové části se hodí barová skříňka se zrcadlem a s vnitřním osvětlením na tvrdý alkohol, vestavná vinotéka na bílé a červené víno se dvěma teplotními zónami a prostor na skleničky někde blízko – například za posuvnými skly vedle barové desky.

kuchyně s barem

kuchyně s barem

Jaké dát podlahy do kuchyně?

Podlahy v kuchyni by měly ladit s ostatním vybavením a současně musí disponovat vysokou odolností proti poškrábání a poškození. Preferujte podlahy s dlouhou životností a pamatujte na snadnost úklidu. Hitem současnosti jsou protiskluzové vlastnosti a provedení bez zbytečných spár, kde se usazují nečistoty. Na podlahy do kuchyně se používají různé materiály – dlažba, vinyl a žádané jsou přírodní materiály korek a parkety. Vinylové podlahy nabízí odolnost, snadno se udržují a seženete je v mnoha moderních designech. Při volbě korku a parket nesmíte zapomenout na úpravy proti rýhám, protlakům a škrábancům.

Praktická kuchyně v podkroví

Realizace kuchyně v podkroví je vždy specifická a vyplatí se spolupráce s odborníky pro lepší důraz na funkčnost i vzhled. Praktičtější bude si nechat zhotovit kuchyni na míru a využít každý prostor. Počítejte s tím, že bude těžké všude nainstalovat horní skříňky. Mezi vychytávky do kuchyně náleží různé výjezdy, výklopy, skládání dvířek do sebe pro horní a dolní skříňky. Plnovýsuvné zásuvky umožňují perfektní přehled umístěného nádobí. Jednotlivé zásuvky se doplňují nejrůznějšími rozdělovníky a pořadači. Boky skříněk navíc mohou obsahovat potřebné vestavné elektrické zásuvky a být tak blíže k zapojení varných desek a elektrospotřebičů.

kuchyně v podroví

kuchyně v podroví

Příspěvek Plánování kuchyně: vychytávky do moderní kuchyně – 1. díl pochází z Alnus

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://www.alnus.cz) zde.