Platí výstraha před bouřkami. Největším rizikem bude vítr, varuje ČHMÚ

Do Česka míří další bouřlivé počasí. Podle Českého hydrometeorologického ústavu má udeřit ve čtvrtek odpoledne a na některých místech mají trvat až do páteční noci. "Očekáváme silné bouřky doprovázené zejména silným větrem s nárazy 65 až 80 km/h, krátkodobými úhrny kolem 25 mm a kroupami," varují meteorologové.

Výstraha, která je v platnosti od čtvrteční 17. hodiny do páteční druhé hodiny ráno, se týká částí krajů Středočeský, Jihočeský, Plzeňský, Královéhradecký, Pardubický, Jihomoravský, Olomoucký, Zlínský, Moravskoslezský a Kraj Vysočina.

[chooze:article;value:557181]

​"Lokálně se může vyskytnout přívalový déšť se zatopením podchodů, podjezdů, sklepů a níže položených míst a rozvodnění malých toků. Nebezpečí mohou představovat i menší kroupy a blesky," varují meteorologové. Nepříznivé počasí by mohlo lámat větve a vyvracet stromy.

ČHMÚ proto vyzývá k opatrnosti. "Je třeba dbát na bezpečnost především s ohledem na nebezpečí zásahu bleskem a úrazu padajícími předměty, hlavně větvemi. Při řízení vozidla v bouřce snížit rychlost jízdy a jet velmi opatrně," radí.

V květu potrápily Česko obří kroupy, nárazy větru a supercely: 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.