Moderní bydlení

Platy příští rok vzrostou o 1 400 korun, dohodli se Fiala se Středulou

"Dospěli jsme dnes s odbory k dohodě," oznámil Fiala. "V platových stupních 1 až 4 dojde k navýšení o částku 1 400 korun, bude výraznější procentuální navýšení u těch, kteří jsou nejhůře placeni. V nejnižší kategorii to bude navýšení o 11,5 procenta, pak to bude odstupňované," dodal.

O způsobu navýšení ve školství se podle Fialy ještě bude jednat. I tam se ale podle něj s odbory už vláda dohodla. Kabinet stále jedná s justičními odbory, které naplánovaly na příští týden třídenní stávku.

"Dnes to bylo skutečně vyjednávání se vším, co k tomu patří. Obě strany k tomu přistoupily věcně," ocenil Středula. "Ani jedna strana neodchází s absolutním vítězstvím, ale s férovou dohodou," doplnil.

[chooze:article;value:573341]

Přidání těm s nejnižšími platy je podle něj nad očekávání. "Je to i výsledek, který lidé reálně pocítí ve svých peněženkách," podotkl Fiala. "Jsme domluveni na tom, že se budou obě strany snažit ukazovat práci lidí, kteří pracují pro stát," dodal. Oba zdůraznili práci zaměstnanců Českého hydrometeorologického ústavu během povodní.

Odbory tak ruší stávkovou pohotovost. "Věřím, že můžu konstatovat, že ji procesně velmi rychle ukončíme," sdělil Středula.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.