Moderní bydlení

Plavba po Nilu

Vždyť kdo by netoužil poznat pravou historii Egypta a zároveň odpočívat u břehů Rudého moře? CK Blue Style vám umožní obojí. Každý den vás čekají nové zážitky, během kterých budete mít možnost objevovat slavné památky, užívat si služby na palubě luxusní výletní lodi a nasávat atmosféru jedné z nejúžasnějších civilizací světa. V tomto článku pro vás máme malou ochutnávku toho, na co se během plavby můžete těšit.

Poznejte Egypt s česky mluvícím průvodcem po boku

Po celou dobu zájezdu vám bude k dispozici zkušený česky mluvící průvodce, nemusíte se tedy obávat jazykových bariér. Postará se o to, aby vám neunikla žádná zajímavost či důležitý detail. Zároveň vám přiblíží historii jednotlivých míst.

Plavba po Nilu s maximálním pohodlím

Několik dní a nocí strávíte na luxusní výletní lodi s all inclusive. Obvykle bývá čtyřpatrová, s recepcí, prostornými kajutami s koupelnou, samozřejmostí je restaurace a společenská místnost s barem. Na horní palubě najdete bazén, lehátka na opalování a bar s osvěžujícími nápoji. Stravování je pestré a zahrnuje široký výběr pokrmů. Každý večer je tematicky laděn, takže můžete zažít egyptský, italský nebo BBQ večer.

Egypt trochu jinak

Trasu plavby si můžete zvolit podle svých preferencí a časových možností. Budete projíždět kolem významných památek, které byly postaveny před tisíci lety. Od Luxoru po Asuán, nebo naopak. Během plavby se ponoříte do fascinující historie Egypta a budete mít možnost navštívit chrámový komplex v Karnaku a Luxoru, Údolí králů, kde se podíváte do zachovalých hrobek nebo třeba zádušní chrám královny Hatšepsut. Navíc vás cesta zavede k chrámu v Edfu, který patří k nejzachovalejším chrámům starověkého Egypta. V Kom Ombu vás čeká unikátní chrám, který je zasvěcen dvěma bohům, krokodýlímu Sobekovi a sokolímu Horovi. A nakonec, na ostrově Philae, můžete obdivovat chrám zasvěcený bohyni Eset, který byl po stavbě Asuánské přehrady přesunut, aby byl zachráněn před zatopením.

„Naši klienti během této plavby navštíví krásná místa jako je Luxor, Káhira nebo Alexandria. Délky pobytu jsou různé, závisí na vašich požadavcích, například zda chcete kombinovat plavbu po Nilu s pobytem v hotelu. Plavba může začít jak v Hurghadě, tak v letovisku Marsa Alam. Celkový okruh může trvat 8, 11, 12 nebo 15 dní“ říká obchodní ředitelka CK Blue Style a expertka na cestování Lenka Pátek.

Pohled shora

Pokud si chcete zájezd zpestřit, nenechte si ujít fakultativní výlet Let balónem. I když začíná brzy ráno, zážitek opravdu stojí za to. Po krátké plavbě přes Nil a přejezdu k poušti vás uvítají plameny plynových hořáků, které připravují balóny k letu. Po rychlé instruktáži vzlétnete a v tichosti obdivujete úžasný kontrast mezi zeleným údolím Nilu a okolní pouští. Můžete obdivovat nádherné výhledy na historické památky, jako je Údolí králů nebo zádušní chrám královny Hatšepsut.

Trocha adrenalinu

Během zájezdu budete mít minimálně jednu příležitost projet se drožkou, kterou absolvujete při zastávce v Edfu. Tento kočár tažený koněm vás během pár minut přepraví z přístaviště až k monumentálnímu chrámu zasvěcenému bohu Horovi. Samotná prohlídka chrámu je okouzlující, ale jízda místními ulicemi dodává dobrodružství ještě větší autentičnost. Egyptská silniční pravidla jsou totiž spíše nepsaná a přednost má ten odvážnější.

Nekonečné kouzlo Nilu

Z pohodlí paluby vaší luxusní lodi můžete pozorovat rozmanitý život kolem řeky, od hejna vodního ptactva, které krouží nad hladinou, až po vodní bůvoly tiše se pasoucí na břehu. Nil je domovem mnoha druhů ryb, ptáků a dalších živočichů, které vás budou provázet na každém kroku. Zvlášť během podvečerního světla tato scenérie plná klidu, umocňuje kouzlo celé plavby.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.