Moderní bydlení

Pláže jako z plakátů a skvělá atmosféra. Z tohoto ostrova ale můžete i na safari

"Zanzibar je pro mě absolutní exotika. Když jsme tam přiletěli poprvé, tak já jsem byla hrozně mile překvapena. Najednou se přede mnou objevil nádherný ostrov, který je poměrně zelený, má krásné vnitrozemí a nádherné parky, různé přírodní rezervace," řekla Pátek k prvnímu svému zážitku na souostroví, které leží nedaleko od východoafrického pobřeží.

Nejlepší jsou podle ní ale tamější bělostné pláže s bledě modrým mořem. "Mnohdy se nad těmi plážemi klenou ty ohnuté palmy, takové, jaké já si vybavuji z dětství a měli jsme to v pokojíčkách na fototapetách. Tyhle kýčovité obrázky tam můžeme vidět na vlastní oči," popsala.

[chooze:article;value:574330]

Rozhodně tam navíc člověk může očekávat odpočinek od uspěchané a stresující nálady doma v Česku. "Tam všude panuje heslo hakuna matata, což znamená žádný problém, všechno je v pořádku. A oni to tam používají všichni a všude. Takže si myslím, že po té dovolené na Zanzibaru to bude používat každý, až se vrátí zpátky," řekla Patek.

Spolehnout se tam dá i na počasí. S výjimkou období dešťů je tam příjemné klima s teplotami okolo 30 stupňů. Moře tam navíc má příjemnou teplotu vhodnou na plavání nebo šnorchlování. "Můžeme podnikat různé šnorchlovací výlety. Podmořský život, který je schovaný pod hladinou, je na Zanzibaru naprosto úžasný," vysvětlila obchodní ředitelka.

[chooze:article;value:574781]

A komu by nestačila podvodní fauna, může vyrazit i za dalším dobrodružstvím. Krátkým letem se dostanete do Tanzanie. "Nabízíme jednodenní safari, to znamená, klienti tam letí ráno tam a večer zpátky. Anebo to můžou mít s přenocováním. Jeden den mají pozemské safari, kdy opravdu z bezprostřední blízkosti můžeme pozorovat divoká zvířata, jako jsou sloni, žirafy, zebry, hroši. A druhý den se jede po řece, takže můžeme vidět i ta zvířata, která jsou u řeky," vysvětlila.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.